SAĞLAM, "Samsunspor benim için...

VEDA’YA VEFA 2013 Mayıs ayında bir söyleşi için Canik Başarı Üniversitesi’ne (PDY ile ilintili olarak kapatılan ve şimdi Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne bağlanan özel üniversite) bir sö

SAĞLAM, "Samsunspor benim için...
02 Ekim 2016 - 20:47
VEDA’YA VEFA
2013 Mayıs ayında bir söyleşi için Canik Başarı Üniversitesi’ne (PDY ile ilintili olarak kapatılan ve şimdi Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne bağlanan özel üniversite) bir söyleşi için gelen Ertuğrul SAĞLAM, "Samsunspor benim için çok özel bir takım. Hayatta paradan daha değerli şeyler var. Eğer Samsunspor'dan bir teklif gelirse değerlendiririz” demişti.
Bunun üzerine zamanın Samsunspor başkanı Emin KAR, "Ertuğrul Sağlam ile Samsunspor için konuştuk. Pazar günü bir araya gelip detayları konuşacağız. Anlaşma olanağımız yüksek. Ertuğrul HocaSamsunspor'a büyük hava katacak. Bizim çocuğumuz. Bütçe konusunda anlaştık, transferlere pazartesi başlarız" şeklinde bir beyanat vermişti.
Sonrasında Ertuğrul SAĞLAM ile sağlam bir sezon geçirmeyi umduğumuzda hevesimiz kursağımızda kalmıştı. O sezon Ertuğrul hoca Eskişehirspor ile anlaşmış ve başka şeyleri öncelemişti. Samsun’da antrenörlük deneyimini pekiştiren ve lig şampiyonu olan bir teknik direktör olarak Samsunsporluların ahını almış olacak ki, orada başarısız oldu ve adeta “karizma” gitti.
Bu olayı hatırladım, çünkü, bugün maç sonu basın toplantısında tıpkı Ertuğrul SAĞLAM gibi Samsunspor’da antrenörlük deneyimi yaşayan ve her fırsatta bu şehire ve takıma olan bağlılığını dile getiren Kenan YELEK, haklı olarak “haksızlığa!” uğratıldığına vurgu yaptı. Yeni hoca gelecek ve büyük ihtimalle kendisinin gitmesi gerekecek.
Ligin beşinci haftasında Kenan hoca sayesinde golle tanıştık, altıncı haftasında ise üç puanla tanıştık. Tanışma fasıllarımızın sürmesini diliyorum ve bunda emeği olanları kutluyorum. Başta Kenan YELEK olmak üzere.
Kenan hoca bu maçta geçen haftanın hatalarını tekrarlamayarak doğru bir takım dizilişi sağladı sahada. Sol bekte başlayan Ousmane, Peroviç’i durdurmak için bu göreve atanmıştı. Fatih sakatlanıncaya kadar da bu görevini başarılı biçimde uyguladı.
Rakip takım bizim solumuzdan, biz ise onların sağından hücum tercihleri ile bir ilk yarı geçirdik.
Murat bu hafta da eski Murat’tan oldukça uzaktı. Sahada geçen yılın ve adamsızlığın hatırına var gibi sanki.
Mustafa ve Mehmet gayretli idi. Halil İbrahim, kaleye sırtı dönükken ve hareketliyken muhteşem bir golcü vuruşu yaptı. Gol servisi yapacak bir futbolcu için oldukça usta işiydi. Tıpkı Alperen’in ikinci yarının sonlarındaki vuruşundaki golcülük noksanlığına nazire yaparcasına.
Artık takımın iki stoperi ve sağ beki sağlam. Sol bek sorun olmaya devam edecek gibi. Ercan giderek ülkemizin ideal kesici stoper adaylarından biri oluyor. Defansın sigortası olarak oldukça güven veriyor.
Bu maçta futbolcuların topa girişken olmalarına şahit olduk.
Kaçan goller kaçırılmayacak goller olmasına rağmen ilk üç puanla tanışmak keyifliydi. Maçın içinde ilk yarı Mehmet’in ikinci yarı da Canberk’in tribünlerdeki az sayıdaki seyirciyi hareketlendirme gayretleri ise takdire şayan oldu.
Yeni hocanın gelmesiyle gidecek olması muhtemel olan Kenan hocanın vedasına futbolcuların vefası ve galibiyet hediyesi, bu kulübe her zaman vefa gösteren bir Samsunspor sevdalısı ve hizmetkârına yakıştı diyebilirim.
İnşallah vefanın sefası uzun sürer.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum