Sağlıkta dönüşüm yasasının çıkması ile birlikte ülke genelinde atanan 100 Saha koordinatörleri sahaya indi.

Saha Koordinatörleri Sahada… Sağlıkta dönüşüm yasasının çıkması ile birlikte ülke genelinde atanan 100 Saha koordinatörleri sahaya indi

Sağlıkta dönüşüm yasasının çıkması ile birlikte ülke genelinde atanan 100 Saha koordinatörleri sahaya indi.
15 Ağustos 2014 - 23:37
Saha Koordinatörleri Sahada…

Sağlıkta dönüşüm yasasının çıkması ile birlikte ülke genelinde atanan 100 Saha koordinatörleri sahaya indi.

Saha koordinatörlüğü görevliler kişi başı devletten 6.000 dolar maaş alındığı söylenmekte. Hiçbir sorumluluk taşımayan bu görevliler hastaneleri denetleyip gördükleri aksaklıkları rapor ediyorlar.

Bu günlerde Trabzon’daki hastaneleri de denetleyen koordinatörler Başhekimlere aldığımız paranın hakkını vermek zorundayız diye ifade kullandıkları belirtiliyor…

İzleme ve Değerlendirme Koordinatörlüğü 07.08.2009 tarihli ve 262 sayılı Makam Oluru ile Proje Yönetimi Destek Birimi’ne bağlanmıştır ve hala PYDB içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Görevleri

Hali hazırda yürütmekte olduğumuz SSYYDP’nin izleme ve değerlendirmeleri yapılmaktadır.

Saha Gözlemcileri Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ülke çapında etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak üzere sorumluluk bölgelerindeki illerin farklı sahalarında çalışarak; proje kapsamında önemli ve temel uygulamaların izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla il gezileri yapmaktadırlar. İl gezilerinde; İl Sağlık Müdürlükleri, sağlık kuruluşları ve yöneticileri ile birlikte gezilerek; yöneticilere SDP’ı anlatılmakta, uygulamalar değerlendirmekte ve geri bildirimler alınmaktadır.

Sahada gerçekleştirilen izleme ve değerlendirme faaliyetleri, SDP kapsamında UNDP hizmet sözleşmesi altında istihdam edilen Saha Gözlemcileri tarafından gerçekleştirilmektedir.

İzleme ve Değerlendirme Koordinatörlüğü Saha Koordinasyon Ekibi İle Aşağıdaki Faaliyetleri Gerçekleştirmektedir;

Sağlık Bakanlığı’nın faaliyetlerinin etkinlik ve verimliliklerini izlemek, bu izlemler doğrultusunda değerlendirmeler yaparak üst yönetime ve politika yapıcıların kararlarına destek olmaktır.

Sağlık reformu uygulamasında SB izleme ve değerlendirme kapasitesi oluşumunun desteklenmesi, program izleme verilerinin düzenli olarak toplanması ve analizi ve bu bilgilerin Program uygulamasının iyileştirilmesi için kullanılmasını sağlamaktır.

Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında değerlendirilen verilerin ilgili kurum ve kuruluşlara geri bildirimlerini sağlamaktır.

İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantılarının Organizasyon ve Koordinasyonunu yapmaktır.

Bilgi paylaşım toplantılarının organizasyonunu sağlamaktır.

Baş Saha Gözlemcisi, Saha Gözlemcilerine lojistik destek sağlamaktır.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum