ŞAHİN EMİTT-2015 FUARI´NDA

Samsun Valisi İbrahim Şahin, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında açık kalacak olan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’nın açılışın

 ŞAHİN EMİTT-2015 FUARI´NDA
22 Ocak 2015 - 20:22
Samsun Valisi İbrahim Şahin, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında açık kalacak olan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’nın açılışını gerçekleştirdiği 19.ncu EMITT-2015 Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’na katıldı.

Samsun bu yıl EMITT-2015 fuarına Valilik, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’yla (OKA) birlikte 160 metre karelik tanıtım standıyla fuara katıldı.

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ve bu yıl 19.ncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Büyük ilgi gören Samsun standında Samsun’u temsil eden tarihi ve turistik görseller ve yayınların yanında Samsun kültürünü farklı yönleriyle tanıtan yiyeceklerden, giysilere kadar çok sayıda materyal ve malzeme sergilendi.

Bir önceki dönemki ve şimdi Diyarbakır Valisi olan Hüseyin Aksoy, Samsun standını ziyaret ederek Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ ile bir süre sohbet etti. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bafra nokulu ve kıvratma yiyerek hasret giderdi. Standa birçok ilin valisi ve belediye başkanı da uğrayarak büyük ilgi gösterirken, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’de standın uzun süreli konuklarından oldu.

Bu yıl 19.ncusu düzenlenen EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı açılış töreninde yaptığı konuşmasında, “Dünyadaki gelişmelerle eş güdümlü olarak izlenilen çevreyle uyumlu, rekabetçi ve sürdürülebilir politikalarla ülkemizin uluslararası anlamda daha çok tanınması sağlanmış, pazarların niteliklerine göre stratejiler geliştirilmiş, çalışmalarla dünyada Türkiye Markası güçlendirilmeye çalışılmıştır.

Son yıllarda Türkiye’de olan turizm hareketliliği 2014 yılı Ocak, Kasım döneminde ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 5,35 artış göstererek 35 milyon 257 bin 859 olmuştur. 2014 Ocak-Eylül döneminde turizm gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 milyar 95 milyon ABD Doları tutarında artarak 26 milyar 639 milyon dolara ulaşmıştır. 2013 yılında ortalama yüzde 16’lık bir artışla 10 milyon 475 bin ziyaretçi ağırlayan İstanbul Avrupa’da en çok tercih edilen 3’üncü şehir olurken, dünyada en çok ziyaret edilen ilk 5 kent arasına girmiştir. 2014 yılı Ocak-Aralık döneminde ise yüzde 13’lük artışla 11 milyon 843 bin ziyaretçi sayısına ulaşmıştır” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin dünya turizm sektörü alanında birçok ülkeyi ağırlayan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda başta Samsun standı olmak üzere birçok standı ziyaret etti.

19.ncu EMITT-2015 Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'na Samsun Valisi İbrahim Şahin’in yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TYD Başkanı Murat Ersoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, yabancı ülkelerden gelen turizm bakanları ve çok sayıda davetli katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum