ŞAHİN, KAVAK'TA MUHTARLARLA BULUŞTU

VALİ ŞAHİN KAVAK İLÇESİNDE DÜZENLENEN ‘MUHTAR BİLGİ SİSTEMİ EĞİTİMİ’ TOPLANTISINA KATILDI Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerine bağlı mahallelerin muhtarları

ŞAHİN, KAVAK'TA MUHTARLARLA BULUŞTU
08 Mayıs 2015 - 11:39
VALİ ŞAHİN KAVAK İLÇESİNDE DÜZENLENEN ‘MUHTAR BİLGİ SİSTEMİ EĞİTİMİ’ TOPLANTISINA KATILDI

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerine bağlı mahallelerin muhtarlarına yönelik düzenlenen ’Muhtar Bilgi Sistemi Eğitimi’ toplantısına katıldı.

İl Mahalli İdareler Müdürü Mehmet Hayri Şen toplantının açılışında yaptığı konuşmada,’’ Muhtarlarımızın taleplerini takip etme ve etkin bir şekilde yerine getirmek amacı ile İçişleri Bakanlığımızca tasarlanan Muhtar Bilgi Sistemi Eğitim Semineri düzenlenmiştir. Öncelikli olarak sizlere bu gün  Muhtarlar Bilgi Sisteminin amacı konusunda ön bilgiler ve teknik konular ile sisteme giriş konusunda ayrıntılı bilgilendirme yapacağız. Bu sistemin amacı kamu hizmetlerinin en iyi şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede ilgili makamlara iletilmesi ve yapılan çalışmaların etkinlik ve işlemlerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasıdır.’’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Muhtarlarımızın yerel yönetimlerle iletişimini daha da kuvvetlendirmek, muhtarlarımızın ilettiği talep ve istekleri değerlendirecek bir birime kadar giden zincir kurulması ile ilgili bir toplantıdayız. Hepinizin bildiği gibi Büyükşehir yasasıyla birlikte 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra artık bütün şehir olduk. Yani 1241 köyümüz bu yasayla birlikte mahalle haline geldi. Arkadaşlar köylerimizdeki giderek azalan nüfus bizleri endişelendirmektedir. Bir köy ekonomisi ülkede çökmemeli, canlılığını devam ettirmelidir. Azalabilir ama çökmemelidir. Biz köyümüzü kalkındırmak için ne yapmamız gerekiyor konusunda çok kafa yormamız lazım diye düşünüyorum.” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin toplantıda yaptığı konuşmasında, ’’Değerli muhtar arkadaşlarım; ben önceki yıllarda Kavak'ta kaymakamlık görevi yaptığım için burada olduğum zaman kendimi ev sahibi hissediyorum. Bu toplantı zinciri bizim ilk yaptığımız toplantı değil. Biz köylerimizde hayat standardını yukarı çekmek için neler yaparızla ilgili bir toplantı zinciri başlattık. Bu toplantılarda ne yaparız da o ilçemizin ve orada yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeyini artırırız diye bir beyin jimnastiği yapıyoruz. Bu toplantımızda İçişleri Bakanlığımızın uyguladığı Muhtarlar Bilgi Sistemi sizlere tanıtılıyor. Mahalle muhtarlıkları demokrasinin en küçük yapılarıdır.

Bu günkü konumuz olan Muhtarlık Bilgi Sistemi Projesi demokrasinin başlangıç noktası olan mahalle muhtarlıklarının sorunlarını en üst mercilere, en kısa sürede iletilmesi için uygulamaya geçirilen bir projedir. Bu sistem işinizi, hayatınızı kolaylaştıracak bir sistemdir. Çocuklarımız anne babalarından ve öğretmenlerinden okuma yazmayı öğreniyorlardı. Artık çağımızda bizlerin yaşındaki insanlarımıza bilgisayar okuma yazmasını da çocuklarımız öğretiyor. Çünkü çocuklarımız bizden daha iyi biliyor, daha hızlı kavrıyor ve çocukların zihni, zekâsı bilgi sistemine, bilgisayar sistemine daha yatkın. Bizim sistemimiz manuel işliyor, çocukların sistemi sayısal işliyor. Bu sistem bütün Türkiye’de bütün muhtarların ulaşabildiği bir sistem olduğu için orada bilgiler toplanıyor ve bir şekilde İçişleri Bakanlığı muhtarların genel talebiyle ilgili bir fotoğraf çekiyor. Köylerin ne sıkıntıları varsa bu sistemden aktarılacak.

Yaklaşık bir yıl kadar önce yapılan mahalli idareler seçimleri sonunda ilimizdeki bütün köyler mahalleye dönüştü. Bu geçiş sürecinde yasal sorumlu ve yetkili olan insanlar uygulamada bir takım sorunlarla karşılaştı. Köy iken mahalle olan yerlere artık belediyeler hizmet getirmeye başladı. Bu uygulamada zaman, zaman sorunlar yaşanacaktır. Fakat bizler yöneticiler olarak sorumluluğumuz olsun veya olmasın mutlaka vatandaşımızın sorununu dinleyeceğiz ve bu sorunları çözme noktasında gayret sarf edeceğiz. Bu toplantının asıl amacı Muhtarlar Bilgi Sisteminin sizlere anlatılmasıdır. Bu sistem zamanla oturacaktır. İnanıyorum ki çok kısa bir süre içerisinde alışacaksınız.

Bizim ülke ekonomisine katkı sağlayacağımız sistemler geliştirmemiz gerekiyor. Yani biz artık ezber bozmak zorundayız. Bizim artık yavaş yavaş daha ciddi üretim, yani sanayi tarzı para kazandıracak noktada üretim yapmamız gerekiyor. Bizim beraber yapmamız gereken şey sizin cebinize giren paranın miktarını nasıl artırırız? Refah düzeyini yukarıya nasıl çekeriz? Konularını tartışıp burada konuşmamız ve bu konuda gayret sarf etmemiz gerekiyor. Bu şehri, bu ülkeyi artık beraber yöneteceğiz. Şimdi bu yönetim şekline yönetişim diyorlar. Yani siz ve ben, siz ve biz, beraber yöneteceğiz. Eğer bu olursa başarılı oluruz yoksa herkes bildiğini okur biz yanlışı, daha doğrusu doğruyu bulamayız. Bizi kırmayıp bu toplantımıza katılan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, değerli Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve siz muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum" dedi.

Konuşmalarının ardından toplantıda, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerinin mahalle muhtarları söz alarak mahallelerinde yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili olarak görüşlerini Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a aktardılar.

[gallery ids="26996,26997"]

Toplantıyla ayrıca Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Ladik Kaymakamı Mustafa Temiz, Asarcık Kaymakam Vekili Hicabi Aytemur, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,  Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılavuz, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerine bağlı mahallelerin muhtarları katıldı.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum