ŞAHİN METOROLOJİ'DE

Valimiz Sayın İbrahim Şahin, Meteoroloji 10

ŞAHİN METOROLOJİ'DE
07 Nisan 2015 - 21:41
Valimiz Sayın İbrahim Şahin, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Vali İbrahim Şahin, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’ne gelişinde Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar ve birim amirleri tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Vali Şahin, ilk olarak Türkiye’de sadece 8 Merkez’de yapılan ve bunlardan bir tanesi de Samsun’da olan günde 2 kez 00.00 ve 12.00 GMT saatlerinde havaya bırakılan, havadaki gazlardan daha hafif olan Helyum veya Hidrojen gazı ile şişirilen 800 gr. ağırlığında özel olarak üretilmiş ve atmosferi dikey olarak inceleyen hava tahmin balonunu (meteoroloji balonu) havaya bıraktı.

Vali İbrahim ŞAHİN, hava tahmin balonunun havaya bırakılmasının ardından Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü binasında bulunan Meteoroloji Müzesini ziyaret ederek, meteorolojik gözlemlerde kullanılan meteorolojik aletler hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 2013 yılından itibaren hizmet veren Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin yaptığı gözlem ve tahminler hakkında Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, Vali Şahin’e brifing vererek bir sunum gerçekleştirdi.

Brifingin ardından Vali İbrahim Şahin, 10. Bölge Müdürlüğü binasında incelemelerde bulanarak yetkililerden bilgi aldı.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum