ŞAHİN SAMSUN'A MÜJDE VEREREK VEDA ETTİ

Vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonunda onuruna verilen iftar veda yemeğine katıldı

ŞAHİN SAMSUN'A MÜJDE VEREREK VEDA ETTİ
22 Haziran 2017 - 01:36
Vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonunda onuruna verilen iftar veda yemeğine katıldı.
Veda yemeğine ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay. Ünsal Ağaoğlu, OMÜ. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Kaymakamlar. Belediye Başkanları, Adli Erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum  kuruluş temsilcileri ve iş adamları katıldı.
BURALARDA ÇALIŞTIKTAN SONRA DA AYRILMAK AYRI BİR HÜZÜN
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz duygusal anların yaşandığı veda yemeğinde yaptığı konuşmasında, “Bu akşam, Samsun’a bir kazanç olarak gördüğüm çok değerli bir insanı uğurlamanın hüznünü yaşıyoruz. Samsun’da çalışmak gerçekten herkes için bir şans. Bizim görevimizde Samsun gibi bir yere gelmek için bu meslekte en az on beş yıl geçirmeniz gerekiyor. İsteseniz de kolay, kolay sizi buraya vermezler. Buralarda çalıştıktan sonra da ayrılmak ayrı bir hüzün. Ama biz Sayın Valimizi buradan yeni bir başlangıç için uğurluyoruz. Bunu bir görev değişimi olarak görüyoruz. Sayın Valimizin sorun çözmedeki yeteneği takdire şayan. Bizlere her konuda destek olan Sayın Valimize bundan sonraki hayatında ve yaşamında sağlık ve başarılar diliyorum” dedi.
SAYIN VALİMİZLE BERABER ÜÇ YIL  BİR AHENK İÇİNDE ÇALIŞTIK
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Değerli Arkadaşlar; Hayat devam ediyor. Sayın Valimizin Samsun’a atanmasından bu güne kadar, biz doludizgin şehrimizle ilgili hizmetleri bir ibadet olarak kabul ettik ve bir ibadet gibi yaptık. Biz yaptığımız her işi, bütün ciddiyetimizle, bütün hassasiyetimizle, bütün insana dokunan boyutuyla ilgili ayrıntıları göz önüne alarak hak ve hukuk kavramlarını ve kul hakkını bütün netliğiyle göz önüne alarak Sayın Valimizle beraber  üç yıl  bir ahenk içinde çalıştık. Bu üç yıl içerisinde şehrimiz insanına elimizden gelen iyi şeyleri yaptığımıza inanıyorum. Sayın Valimizin iyi bir baba, iyi bir arkadaş, iyi bir dost ve iyi bir halk adamı olması bu geçtiğimiz üç yıl içerisinde Samsun halkının gönlünde, kalbinde yer edinmeye neden olmuştur. Rabbim Sayın Valimizin yolunu açık etsin. Sayın Valimize alisiyle birlikte hayırlı bir gelecek diliyorum” diye konuştu
SAMSUN ÇOK MÜSTESNA BİR ŞEHİR
 Hayatım boyunca çalışmayı dürüş bir şekilde yaptığını belirten Vali İbrahim Şahin, “Değerli Arkadaşlar; Samsun’dan giderken çok zengin bir şekilde gidiyorum. Sizler gibi dostlar kazanarak gidiyorum. Çünkü eğer buraya gelmemiş olsaydım sizleri tanımayacaktım. Sadece Allah rızası için ve bu ülke insanı için çalışmalıyız. Samsun Valisi olmak benim bir tercihimdi. Allah’a şükürler olsun Samsun’a geldik ve güzel bir üç yıl geçirdik. Bunu samimiyetimle ve inanarak söylüyorum, Samsun çok müstesna bir şehir. Kuş Cennetine gidiyorum ve adeta oradaki tabiat güzelliğine hayran kalıyorum. Dünyanın çok yerini gezdim, böyle bir güzellik göremedim. Samsun her yönüyle bir başka güzel” dedi.
TEKELİNE İTİLECEK KADAR ÖYLE SIRADANLAŞAN BİR ŞEY DEĞİL
Eğitim bizim olmazsa olmazımız. Vurgusu yapan Vali Şahin, “Ne yaparsanız yapın, ne kadar servetiniz olursa olsun mutlak suretle insanımızı iyi eğitmemiz gerekiyor. Benim hayat düsturum, eğitim, eğitim, yine eğitim. İnsanlara eğitim veriyorsanız para kazanıyor, eğitim veriyorsanız iyi insan oluyor, eğitim veriyorsanız iyi müslüman oluyor, eğitim veriyorsanız iyi Hristiyan oluyor. Ama iyi eğitim almadığı zaman daha küçük şeylerle uğraşıyor ve size dahi zarar veriyor. Onun için başta Samsunumuz, sonra ülke insanımızın iyi eğitim alması gerekiyor. Bunu nasıl yaparız bilmiyorum. Ama bunu ilk önce Milli Eğitime havale ediyoruz. Eğitim, milli eğitimin tekeline itilecek kadar öyle sıradanlaşan bir şey değil. Ailede eğiteceğiz, sokakta eğiteceğiz, okulda eğiteceğiz ve eğitileceğiz. Kısaca yirmi dört saati biz eğitimle geçirmemiz gerekiyor ki, biz bir yerlere gelelim. Onun için bu eğitim konusu benim hayatımın içine giren bir yapı veya bir olgu ”diye ifade etti.
MEDİKÜM KONUSUNU BEN SAMSUN’UN GELECEĞİ OLARAK GÖRÜYORUM
 Vali İbrahim Şahin konuşmasının devamında, “Mediküm konusunu ben Samsun’un geleceği olarak görüyorum. Geçen hafta Sayın Bakanımızın, Milletvekillerimizin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Mediküm yöneticilerinin katılımıyla Ankara’da Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli başkanlığında bir toplantı yaptık. Sayın Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli, Samsun Milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan'ı arayarak Samsun'da üretilen Medikal El Aletlerinin listesini ve miktarını çıkartın. Sağlık Bakanımıza hepsini aldırtıyorum diyor. Bizim zaten istediğimiz şey bu idi. Bir şey daha istiyoruz. Biraz güdümlü üretim yaptırılabilirse yani üretilen ürünü almak yerine şu ürünü istiyoruz, şu kadar üretin der bunu önce iç piyasaya, sonra dış piyasaya verirsek daha avantajlı olur. Bu konuştuklarımız belki 40 yıl değil de 100 yıl sonra çok önemli bir noktaya gelecek ama ipin ucunu kaçırmazsak bizim Samsun'da Cerrahi Aletlerde bin sekizyüz, ikibin kişi değil, 20 bin kişinin  çalışmasını sağlamış oluruz. Bu şehrimize çok ciddi bir sıçratma yaratacaktır” dedi.
HERKES DAHA ÇOK RAHAT ETSİN. HER SON BİR BAŞLANGIÇTIR
 Samsun’u inşaatla donatırken çok iyi bir planlama yapılmasın gerektiğini hatırlatan Vali Şahin, “Yapılan planları tekrar, tekrar gözden geçirmek gerekiyor. Çünkü bu şehri güzel kılan yeşillikler ve maviliklerin iç içe olduğu bir yerde adeta bir gerdanlık gibi Samsun’un bu kıyı şeridine evlerin yayılıyor olması veya yavaş, yavaş yukarıya doğru evler dikine çıkıyor olması beni biraz tereddüte sürüklüyor. Onun için önümüzdeki dönemde Samsun başta iç turizmin, sonra da yabancı turistlerin uğrak yeri olabilecek veya birinci destinasyonu olabilecek bir merkez. Çünkü bu bölge bakir ve bizim için çok büyük bir şans. Tek derdimiz var, ülke insanı zenginleşsin, ülkemiz kalkınsın, müreffeh bir duruma çıkalım ve herkes daha çok rahat etsin. Her son bir başlangıçtır. Ben hakkımı sizlere helal ediyorum. Sizlerde hakkınızı helal edin. Allaha ısmarladık” diyerek konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz tarafından Vali  İbrahim Şahin'e tablo ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum