ŞAHİN'DEN 'YAŞLILARA SAYGI HAFTASI' MESAJI...

Bu gün en anlamlı haftalardan birisi olan sevgi ve saygıyı en çok hak eden “Yaşlılar Haftası’nı kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz

ŞAHİN'DEN 'YAŞLILARA SAYGI HAFTASI' MESAJI...
17 Mart 2015 - 14:38
Bu gün en anlamlı haftalardan birisi olan sevgi ve saygıyı en çok hak eden “Yaşlılar Haftası’nı kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir evredir.

Unutmamalıyız ki, kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır.

Her birey, kendisinin de yaşlanacağı gerçeğini unutmamalıdır. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir.

Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak hem toplumsal dayanışmamızın en önemli göstergelerinden birisi, hem de sosyal devlet anlayışının gereğidir.  Günlük hayatı zorlaştıran koşulları yaşlılarımız için kolaylaştırmak ve gündelik yaşama uyum sağlamalarında onlara yardımcı olmak konusunda bizlere ve gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Kökleri inançlarımızda ve kültürümüzde bulunan yaşlıya bakışımızı, gelecek kuşaklarımıza aktarmak bu görevlerin en önemlilerindendir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler dileyerek saygı ve sevgilerimle ellerinden öpüyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum