Samsun'a Süper Lig Kupasıyla Dönüyorlar!...

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun 6-11 Temmuz tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilen Görme Engelliler B1 Futbol (hiç görmeyenler) Süper Lig’e yükselme maçları sona erdi.

13 Temmuz 2024 - 17:59 - Güncelleme: 13 Temmuz 2024 - 18:23
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun 2024 faaliyet takviminde yer alan 6-11 Temmuz’da Bursa'da gerçekleştirilen Görme Engelliler B1 Futbol (hiç görmeyenler) Süper Lig’e yükselme maçlarında Samsun temsilcisi Karadeniz Yıldızı Görme Engelliler Spor Kulübü, oynadığı birbirinden zorlu maçların ardından B1 Futbol Deplasmanlı Süper Lig’e yükselme başarısını gösterdi.
8 takımın katıldığı futbol müsabakalarında ilk ikiye giren takımlar Süper Lig’e yükseliyor.
Temsilcimiz Karadeniz Yıldızı Görme Engelliler futbol takımı zor şartlarda antrenman yaparak hazırlanmasına rağmen oynadığı maçlarda namağlup olarak Süper Lig’e yükselmeyi başardı.
Güçlü kadrosuyla ortaya koyduğu son derece etkili bir performansla dikkatleri üzerine çeken Karadeniz Yıldızı Görme Engelliler Spor Kulübünün başkanı Mesut Belur, "Samsuna kupayla dönmüş olmanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz dedi.
Bizlere sahip çıkıldığında ve destek olunduğunda neler yapabileceğimizi göstermiş olduk. Bizlere maddi manevi gönülden destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Önümüzde zorlu bir süreç var ama bu süreci gerçekleştirmek de Samsun'un dinamiklerinin elinde. B1 Futbol Deplasmanlı Süper Lig’de maçlara çıkabilmek için küçük bariyerli halı sahaya ihtiyacımız var. Samsun'da amatör Ligler’de mücadele eden takımların maçlarını oynayabileceği sahası var fakat görme engellilerin antrenmanı bile yapacağı sahası yok" dedi.
Karadeniz Yıldızı Görme Engelliler futbol takımı antrenörü Busenur Aslangöz ise, "Takımın çalışabileceği saha ve tesisi olmamasına rağmen maçlarda bir araya gelerek başarıyı elde ettik. Dezavantajlı bir durum olmasına rağmen Süper Lig’e yükselmeyi başarmış olduk. Bütün takımı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
Bir an önce takımımıza hem antrenman hem de maçlarımızı yapabileceğimiz tesislerin kazandırılmasını yetkililerden bekliyoruz dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum