Samsun AGD Kâşif Öğrencileri Kıyamda!

Anadolu Gençlik Derneği olarak tüm Türkiye’de Gazze’deki çocuklara destek ve Toplumsal farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen ‘Çocuklar Kıyamda Zafer Yakında’ eylemi Samsun Şubesi tarafından büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleştirildi.

Samsun AGD Kâşif Öğrencileri Kıyamda!
31 Temmuz 2024 - 20:08
Samsun AGD tarafından organize edilen Yaz Etkinlikleri Programı zengin içerik, farklı sosyal ve kültürel etkinlikler ile devam ediyor.
Veli Toplantıları, Eğitimcilerin eğitimi, yayla kampları, Gemi turları, Mesleki bilgilendirme Programları, Yüzme ve havuz keyfi, sinema keyfi, Halısaha turnuvaları vs. ile öğrencilerimiz hem eğleniyor hem de öğreniyor.
Yaz Etkinlikleri  programında yer alan öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen ‘Çocuklar Kıyamda eylemi ,Tütün iskelesinde öğrencilerin toplanması ile başladı.
Öğrencilerimiz Filistin ve Türkiye bayrakları ile birlikte AGD-MGV Bayrakları ile birlikte katıldı. Sloganlar eşliğinde Filistin/Gazze’de 7 Ekimden bugüne kadar şehit olan 15 Bin 358 şehit çocuk kardeşleri için Tekbirler getirdiler.
İlkadım Tütün iskelesinden başlayan yürüyüş Samsunum1 gemisinin önüne kadar devam etti.
Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Samsun Şube Ortaokul Komisyon Başkanı idris Yüce şunları söyledi:
255 Öğrencimiz ve öğretmenlerimizin katılımı ile Çocuklar Kıyamda Zafer Yakında yürüyüşümüz başladı. İslam kardeşliği ve D-8 Projesinin temsilcisi çocuklarımız tarihin bize verdiği misyona uygun olarak muhteşem bir organizasyon ile bu programı gerçekleştirdi.
Basın Açıklamasını ve Dua programını Kaşif öğrencilerimiz yaptı. Konu ile ilgili yapılan röportajda öğrencilerimiz duygu ve düşüncelerini ifade etti.
Samsun genelinde 7 farklı ilçemizde 700’den fazla öğrencimiz Gazze’li kardeşleri için meydanlara indi. Bir kez daha en yüksek seda ile desteklerini ifade etti.
Ayrıca öğrencilerimiz; Aksa Tufanı Turnuvası ve Gazze’li kardeşleri için Limonata dağıtımı ile topladıkları yardımı CANSUYU yardımlaşma Derneğine teslim edildi.

Yürüyüşe ve Basın Açıklamasına Şube başkanı Şenol Altun, İlçe Başkanları ve Şube Liseler Başkanı ile Velilerimiz katılım gösterdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum