SAMSUN ATA'SINI ANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete intikalinin 80

SAMSUN ATA'SINI ANDI
10 Kasım 2018 - 14:10
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete intikalinin 80. Yıldönümünde saat 09.00’da, Vali Osman Kaymak ve protokol üyelerinin çelenk sunumuyla Atatürk Anıtı önünde başladı.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Vali Osman Kaymak,  Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
Ardından Vali Osman Kaymak Anıt Şeref Defteri'ni imzalayarak deftere, “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz ATATÜRK, Vefatınızın 80. yıldönümünde şahsınızı sevgiyle ve özlemle anmak üzere huzurunuzdayız.
Kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a gelişinizin 100. Yıldönümünü kutlamaya hazırlandığımız bu dönemde, hepimize düşen görev, ülkemizi dünyanın gelişmiş ülkeleri düzeyine çıkarmaktır.
Bizler, bugün barış içinde bu güzel ülkede yaşayabiliyorsak, kadını ve erkeği ile omuz omuza dayanışma içinde çağdaş dünyada varlığımızı sürdürebiliyorsak, bilimde, sanatta, sporda dünya çapında başarılar elde edebiliyorsak, tüm bu güzel duyguları size ve sizinle birlikte canları pahasına bu ülkeyi kuran kahramanlara borçluyuz.
Bu vesileyle şahsınız ve silah arkadaşlarınızla birlikte vatan topraklarını kanlarıyla yoğuran tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömür diliyoruz. Ruhun şad olsun” ifadelerini yazdı.
Vali Osman Kaymak'ın Anıt Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören sona erdi.
Törene ayrıca, Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Bedri Yaşar, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hasan Kıdıl, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Alb. Ahmet Bahadır, İlçe belediye başkanları, askeri, mülki ve adli erkân, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

[gallery ids="100688,100687,100685,100683,100682,100681"]

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum