Samsun Günsan Sanayide Sigara Krizi!...

Bir iç mimar, çalıştığı işyerinde içilen sigaranın dumanından rahatsız olunca ‘Yeşil Dedektör’e tıklayarak Sağlık Bakanlığı’na çağrı gönderdi

Samsun Günsan Sanayide Sigara Krizi!...
06 Eylül 2018 - 22:49
Bir iç mimar, çalıştığı işyerinde içilen sigaranın dumanından rahatsız olunca ‘Yeşil Dedektör’e tıklayarak Sağlık Bakanlığı’na çağrı gönderdi. Şirkete 7 bin TL ceza kesildi.
Patron çalışanını işten çıkardı
Sağlık Bakanlığı her vatandaşını düşünerek kritik projeler geliştiriyor. Ama bazı işverenler, şirket sahipleri tüm bu ‘hayati’ girişimleri önemsemiyor ya da değer vermiyor, kural tanımıyor. Hatta bu kuralsızlıkları ‘silah’ gibi de kullanabiliyor!...
Ya ödersin, ya gidersin misali…
İçeni de içmeyeni de vuran, insan yaşamına kâbus gibi çöken sigarayla mücadelede, başta gençler olmak üzere pasif içicileri ‘dumanaltı’nda boğulmaktan kurtarma harekâtında kamuoyunun çok yakından bildiği, yıllardır izlediği, kullandığı önemli bir uygulama “Yeşil Dedektör” tüm şikâyetleri değerlendiriyor. Ekipler hızır gibi yetişiyor.
Tıpkı Samsun Canik İlçesinde bulunan Günsan Sanayisinde “Günsan Madeni Eşya Ltd. Şti.”nde çalışan iç mimar M.Ö’nün yaptığı gibi...
YEŞİL DEDEKTÖR’Ü TIKLADI, KRİZ ÇIKTI
Yeşilay ile bakanlık işbirliğinde yurt çapında milyonlarca cep telefonu ve tablet bilgisayarına indirilen ‘Yeşil Dedektör’ mobil uygulama adeta bir dedektif gibi çalışıyor. ‘Yeşil Dedektör’ sayesinde tütün yasaklarına yönelik ihlallerin işlendiği kapalı mekânlara ani baskınlar yapılarak işletmelere ceza kesiliyor.
Çalıştığı kapalı ofis ortamında içilen yoğun sigara dumanından rahatsız olan iç mimar M.Ö işvereni defalarca uyarmasına rağmen sonuç alamayınca sonunda Sağlık Bakanlığı’nın çağrısına uyarak Yeşilay’ın ‘tek tıkla dumansız hava sahası’ dediği ‘Yeşil Dedektör’e giriyor tıklıyor.
TÜTÜN DENETÇİLERİ ŞİRKETE PARA CEZASI KESTİ
Kurumların gözbebeği uygulama ‘Yeşil Dedektör’ üzerinden gelen ‘sigara’ ihbarının Sağlık Bakanlığı denetim sistemine düşmesinin ardından, saha ekipleri Canik İlçesi Günsan Sanayisinde bulunan Günsan Madeni Eşya Sanayi ve Ticaret şirketine baskın yapıyorlar.
Sağlık bakanlığı denetçileri manzara karşısında şok oluyorlar. Söz konusu alanda yaptıkları inceleme neticesinde yoğun duman tespit eden tütün denetçileri sadece ikaz edip ‘içmeyin’ demekle yetinmiyorlar.  Bu denetçiler yetkilerini kullanarak söz konusu işletmeye tutanak düzenleyerek ‘7 bin’ TL para cezası kesiliyorlar.
HEM SUÇLU HEM DE GÜÇLÜLER!...
İşveren kapalı mekânda sigara içilmemesi için çalışanlarını bu konuda uyaracağı yerde yapılan hatanın faturasını çalıştırdığı sigara içmeyen iç mimar M. Ö.’ye kesmeye kalkıyor...
7 BİN TL CEZAYI SEN ÖDEYECEKSİN!...
Günsan Madeni Eşya Sanayi ve Ticaret şirketinin patronu Halil Gündoğdu, ‘nefes alamıyoruz’, ‘çalışamıyoruz’, ‘çok rahatsız oluyoruz’, ‘burada sigara içilmesin’ feryatlarına kulaklarını tıkıyor, faturayı ‘Yeşil Dedektör’e dokunan M.Ö’ye kesiyor. “7 bin lirayı sen ödeyeceksin” “Ödemezsen işten çıkarıldığını söylüyor.
M. Ö. işten atıldığının şokunu yaşarken patron Halil Gündoğdu’nun kardeşi, Halukcan Gündoğdu da Kadın iç mimara küfürle karşılık veriyor.
NE AĞALAR VARMIŞ!!!...
SENİ BURALARDA ÇALIŞTIRTMAM!...
Gördüğü muamele karşısında şoke olan iç mimar M.Ö., elinden geldiğince tepkisini dile getiriyor. Baskıya direniyor. Kendini savunuyor. Ama işini de kaybediyor.
Halil Gündoğdu siyasi kartvizitini de ‘tehdit’ malzemesi olarak kullandığı söyleniyor. “Ben AK Parti İlkadım Belediye Meclis üyesiyim. Bir daha buralarda çalışamazsın, seni çalıştırtmam…” diyor. M.Ö’yü tehdit ediyor.
Bütün bu yaşanan olayların sonunda iç mimar M. Ö kendisine yapılan bu küfür, tehdit ve hakaretler karşısında işvereni şikâyet ediyor. Olay yargıya intikal ediyor.
DEVLET ÖNLEM ALMALI!...
‘Yeşil Dedektör’
e her basan işinden mi olacak? Devletin bu konuda da firmalara karşı yaptırım tedbirleri koyması gerekmez mi? Devletin uygulaması burada suçluyu koruyor. İnsanlar sağlıksız ortamlarda mı çalışacak. Yetkililerin bu tür uygulamalar için bir an önce önlem almaları gerekir.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum