Samsun Kurtuluş Savaşını Zaferle Taçlandırdı!

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’inci Yıl dönümü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında "30 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk millet

Samsun Kurtuluş Savaşını Zaferle Taçlandırdı!
29 Ağustos 2019 - 13:20
Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’inci Yıl dönümü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında "30 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin verdiği bağımsızlık mücadelesi sonucu kazanılan bir kahramanlık destanıdır" dedi.
Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Ülkemizi bölüp parçalamak isteyenler dün olduğu gibi bugün de var, yarın da olacaklar. Ancak bizler de 97 yıl önce olduğu gibi istiklalimizi, hürriyetimizi ve bağımsızlığımızı tehdit eden bütün şer odaklarına karşı burada olup vatanımızın her bir karış toprağı için kararlılıkla mücadele edeceğiz“ dedi.
Dünyaya Tescil Ettirmesidir
Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adı olduğunu vurgulayan Başkan Edis, ”30 Ağustos, Atatürk´ün önderliğinde girişilen kahramanlıklar ve fedakârlıklarla dolu Kurtuluş Savaşını zaferle taçlandırılmasıdır. Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesidir. 30 Ağustos ile yıllarca süren milli mücadele tarihinin sonunda ulaşılan üstün başarı, yüzyıllardır adım adım dünyayı parselleyen sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi ve aldıkları en kesin cevaptır. 30 Ağustos, Türk milletini tutsak etmeye, sömürge yapmaya, Türkiye´yi parçalayıp, Türkiye de hayali devletler kurmaya yönelik yanlış hesapların Afyon’dan, Dumlupınar´dan, Kocatepe´den ve İzmir´den Mehmetçik süngüsü ile geriye döndürüldü” diye konuştu.
HEDEFiNE EMiN ADIMLARLA iLERLiYOR
30 Ağustos Zaferi ile büyük milletimiz, şekillenmeye başlayan Dünya´da kendisine dayatılan coğrafyayı kılıcının ucuyla itmiş, dönemin güç dengeleri arasında şehit kanıyla çizdiği vatanına kavuştuğunu ifade eden Başkan Edis, ”Zaferle sonuçlanan bu asil mücadele nasıl Anadolu´nun Türklük senedi olmuş ise, yine Ağustos ayında kazanılan 1071 Malazgirt Zaferi de Anadolu´nun Türklere müjdelenmesidir. Bu tarihten sonra Türkler, yüksek yönetme yetenekleri, insan sevgileri, dini hoşgörüleri ile Anadolu´yu vatan yapabilmişlerdir. Son yıllarda 2023 hedeflerine kararlılıkla ve emin adımlarla devam eden ülkemizin, hızını kesip durdurmak, şehit kanlarıyla sulanan aziz vatan topraklarımızı ele geçirmek isteyen uzantıların, 15 Temmuzdaki haince ve hunharca hazırlanan planları, Yüce Türk Milletimizin kahramanlığı ve şanlı direnişi ile bertaraf edilmiştir” dedi.
TÜRK’ÜN GÜCÜNÜ TÜM DÜNYA GÖRDÜ
Milletimiz, bir kez daha özgürlüğüne ve demokrasisine olan bağlılığını, destansı bir kararlılık örneği sergileyerek, tüm dünyaya gösterttiğini söyleyen Başlan Edis, ”Bu duygularla, bu büyük zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz şehitleri ve son yıllarda bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen kahramanlarımızın kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle, gazilerimizi de saygıyla ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimin ve Yüce Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum