SAMSUN MEYDANI DOLDU TAŞTI

Cumhurbaşkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin Samsun ayağında vatandaşlar meydanını doldurdu

SAMSUN MEYDANI DOLDU TAŞTI
08 Ağustos 2016 - 23:48
Cumhurbaşkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin Samsun ayağında vatandaşlar meydanını doldurdu.
Demokrasi nöbetlerinin sonuncusu, Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye’nin bütün il meydanlarında yapılırken, Samsun’da Cumhuriyet Meydanı tarihi bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. İlk günkü coşkuyla meydanları dolduran vatandaşlar, ellerine aldıkları al bayraklar sallayarak, demokrasi ve milli iradeye sahip çıktılar.
323 GÜNDÜR BU MEYDANLARI DOLDURUYORSUNUZ
İlk konuşmayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptı. Meydanın ilk defa böyle bir kardeşlik görüntüsü sergilediğini belirten Yılmaz, “Burada artık bir demokrasi güzelliği var. Bu meydan bugüne kadar birçok siyasi amaçta kullanılmıştır ama bugün bir siyasi amaçla değil, çocuklarımızın geleceği, ülkemizin yarını, sosyal ve siyasi potansiyelimizin el ele vererek toplandığı bir meydan haline gelmiştir. 23 gündür bu meydanları dolduruyorsunuz. Hain saldırıyı lanetlemek üzere bu meydanları doldurdunuz. 15 Temmuz travmasından ülkemizi önce Allah, sonra milletimiz, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, güvenlik güçlerimiz, polisimiz ve askerlerim izden yurtseverlerle beraber hepsi el ele vererek bir daha böyle bir kalleşliği bu ülkeye kimsenin yapamayacağını destansı bir hareketle ortaya koydular. Biz sadece mazlum veya bizim gibi gelişmekte olan ülkelere değil, aynı zamanda demokrasi havariliği yapan, demokrasi konusunda burnunda kıl aldırmayan ukala bir takım ‘gelişmiş demokrasiye sahibiyiz’ diyen ülkelere de örnek olduk. Samsun Cumhuriyet Meydanı, Samsun meydanı olalı böylesine güzel bir kardeşlik fotoğrafı oluşturmamıştı. Bugün burada sadece bir demokrasi fotoğrafı değil, bir kardeşlik fotoğrafı görüyorum” dedi.
5BU ÜLKENİN ÖNÜNDE GÜZEL BİR GELECEK VAR
Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Türk milletini birleştirmek için sadece bir nedenin yettiğinin altını çizerek, “O gün, o gece, ailesini korur gibi meydanlara, sokaklara giden, önüne-arkasına, sağına-soluna hiç bakmadan al bayrağı dalgalandırmak için vatan sevgisiyle tankların ve kurşunların önünde duran vatan evlatları burada. O gece bizlerin darbe bilmezler dediğimiz, onlar bu konularla pek ilgilenmezler dediğimiz ama bizi bu anlamda yanıltan yiğit gençler buradalar. Bütün dünya, bu milletin yüreğini yakabileceğini, canını acıtabileceğini, gözyaşı döktürebileceğini gördü. Ama bu millete diz çöktüremeyeceğini ve boyun eğdiremeyeceğini gösterdi. Bütün dünya bunu gördü. Bu büyük milletin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Bundan sonra bu ülkenin önünde güzel bir gelecek var. Bütün şehirlerdeki meydanlarda bütün partilere gönül vermiş vatandaşlar var. Bütün farklılıklarımız bugün birleşti. Birbirimizden ayrışmak için çok neden bulabiliriz ama bugün birleşmek için tek bir neden bize yetti. O da vatan sevgisidir. Mesele memleket meselesi ise gerisi teferruattır dedik. Biz bugün gerçek anlamda biz olduk. İnşallah Rabbim bu birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Rabbim Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bizden ayırmasın. Herkese bu süreçte gösterdiği fedakârlıktan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
215 TEMMUZ TÜRKİYE İÇİN MİLAT OLACAK
15 Temmuz’un Türkiye’de yeni bir milat olarak kabul edileceğinin altını çizen Vali İbrahim Şahin, “Bu gün buraya çıkmamızın tek nedeni sadece ve sadece sizlere teşekkür etmektir. 15 Temmuz bundan sonra Türkiye için bir milat olacaktır. Bundan sonra 15 Temmuz’dan önce ve 15 Temmuz’dan sonra diye konuşulacak. FETÖ/PDY örgütü maalesef silahlı kuvvetlerin birtakım üniformalarını çalarak bu ülkede darbeye kalkışmış aslında darbenin ötesinde bu ülkeyi savaşamaz hale getirerek dış güçlerin müdahalesine hazır hale getirmek istemişlerdir. Ancak, Aziz Türk Milleti elinde hiçbir silah yokken sadece bedenleriyle tanklara çelme attılar, helikopterlere kafa attılar ve Allaha şükürler olsun ki bugün biz buradayız. Yenikapı 'yeni bir kapı' aralıyor. Türkiye yarından itibaren geleceği daha parlak ve ülkenin geleceği daha aydınlık olacaktır. Ama ben sadece Samsun’daki hemşehrilerime bu İlkadım Şehrine, Milli Mücadele Şehri'ne, Kurtuluş Şehri'ne şükranlarımı ve bu şehrin valisi olarak teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Teşekkür ediyorum" dedi.
4 1BUGÜN PARTİLER ÜSTÜ BİR ŞEKİLDE BURADAYIZ
"Değerli Samsunlular" diyerek konuşmasına devam eden Vali Şahin, "15 Temmuz akşamı Başkomutanımızın, Cumhurbaşkanımızın, 'meydanlara inin' talimatı ile sizler bu meydanlara indiniz. Meydanları doldurdunuz. Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin sayesinde o malum çete bu niyetini gerçekleştiremedi. Sizler bu yaptığınız kahramanlık mücadelesi ile Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile Gazi unvanını aldınız. Gaziler hoş geldiniz. Asker üniformasını çalan, hırsızlıkla soruları aşırıp Harbiye Okullarına giren, kurmay olanlarla gerçekten o üniformayı onuruyla, gururuyla taşıyan askerlerimizi mutlak suretle bir birinden ayıracağız. 15 Temmuz akşamı bir tarafımda Jandarma Komutanı, bir tarafımda Emniyet Müdürü yine Cumhuriyet Meydanında bu kalabalığı yararak girdik. İnsanlar bizi alkışlıyordu. Gene 15 Temmuz akşamı şehrimizde iki bakanımız vardı. Gençlik ve Spor Bakanımız ile Dışişleri Bakanımız. Samsun bu operasyonu inanılmaz güzellikte yönetti. Hiç kimsenin sıkıntıya girmesini sağlamadan Samsun bu operasyonu bitirdi. Niyeti kötü olanlar adeta delik aradılar. Şükürler olsun ki başta Samsun, bu ilk adım şehri ikinci milli mücadelenin de fitilini ateşledi. Geleceğiniz aydınlık olsun. Tekrar 15 Temmuz'dan şu ana kadar bu meydanları, bizi, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, sivil iradeyi yalnız bırakmadığınız için size şükranlarımı sunuyorum. Biz 1919 metre bayrak yürüyüşünde de bugün de tüm siyasi partiler, hiçbir parti ayırt etmeksizin bizle beraber oldu. Bugün partiler üstü bir şekilde buradayız. Bu meydandayız. Ben tekrar teşekkür ediyorum. Mesele vatan olduğunda diğerlerinin teferruat olduğunu gösterdiniz. Ülkemizin yarını bugünden aydınlık olsun diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Hoş geldiniz" diye konuştu.
ÜÇ GÜN  DAHA NÖBETE DEVAM
Mitingin ardından Samsun halkına seslenen Vali İbrahim Şahin, “Değerli Samsunlular; Cumhurbaşkanımız talimat vermiştir. Demokrasi nöbetimiz üç gün daha uzatıldı, hayırlı olsun. Özellikle 15 Temmuz akşamından itibaren bizleri yalnız bırakmayan başta sizlere, özellikle medya mensuplarına, burada görev alan arkadaşlarımıza, buraya katkı sağlayan, emeği geçen herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Üç gün daha nöbete devam. Hayırlı uğurlu olsun. İyi akşamlar” dedi.
SAMSUN BİR BÜTÜ OLDU
Mitinge ayrıca Samsun Garnizon Komutan Vekili Tabip Albay Emin Karatay, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Teme Belediye Başkanı Şenol  Kul, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur,  Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, İlkadım Belediye eski Başkanı Necattin Demirtaş ile ilçe Kaymakları ve STK temsilcileri, iş adamları ve bürokratlar ve binlerce vatandaş katıldı. Miting, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı mitingine canlı bağlanmasının ardından müzik dinletisi ve demokrasi şarkılarıyla geç saatlere kadar devam etti.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum