SAMSUN SEVGİ KAFE'DE KAHVALTIDA BULUŞTU

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları ve İş Adamlarının buluştuğu Sevgi Kafe’de düzenlenen sabah kahvaltısına Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz katıldı

SAMSUN SEVGİ KAFE'DE KAHVALTIDA BULUŞTU
12 Mayıs 2017 - 17:37
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları ve İş Adamlarının buluştuğu Sevgi Kafe’de düzenlenen sabah kahvaltısına Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz katıldı.
Kahvaltı programına ayrıca, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş adamları da iştirak etti.
RUSYA’DA TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ YAPIYORLAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz kahvaltıda yaptığı konuşmasında, “Dün, Rusya’dan ayın 13’ünde başlayacak olan seferler ile ilgili gönderdiğimiz tanıtım toplantısı yapan ekip Samsun’a geldi. Cumartesi günü Krasnodar’dan Samsun’a ilk uçak geliyor. Bu 52 yolcu kapasiteli bir uçak. Bundan sonraki her Cumartesi bu seferler olacak. Uçuş süresi 40 dakika sürecek. Arkadaşlarımız, bir haftadır Rusya’da tanıtım günleri etkinlikleri yapıyorlar. Ruslar adına iş kolay. Onların vize sorunu yok. Oradan uçağın dolu gelmesini sağlamak pek güç gözükmüyor. Rusya’ya dönecek uçakta ise biz daha önceden girişimlerde bulunmazsak uçak doldurulamaz gibi gözüküyor. Bu konuda sadece bu uçağa destek olmak ve yaşatmak için bünyenizdeki çalışanları Krasnodar’a gönderebilirsiniz. ‘Git, orada nasıl pazarlar var incele gel’ diyebilirsiniz. Krasnodar-Samsun seferleri haftada bir kez olacak diye oraya giden insanların bir hafta boyunca orada kalmak zorunda olduğu düşünülmesin. Krasnodar’dan İstanbul’a her gün uçak seferleri var. İstanbul üzerinden de Samsun’a dönebilirler. Bu uçuşlar haftada 2 gün olarak planlanıyordu. Ramazan ayının araya girmesi ve havaalanının akıbeti ilgili olayları gözlemek için şu anda haftada bir uçuş olsun istediler” dedi.
BUNLAR KABUL EDİLEBİLİR ŞEYLER DEĞİL
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Değerli Arkadaşlar; 19 Mayıs kutlamalarını biz bir güne değil, bir haftaya yaydık. Bu aralar Atatürk ile ilgili olur olmaz, aklı eren ermeyen insanlar bir takım olumsuzlukları söylüyor. Bu devlet aklını rahatsız ediyor. Böyle bir şey gündemimizde yok. Bunun suni gündem olarak yaratılmasını da art niyet olarak düşünüyorum. Bunlara fırsat verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Zaten verilmeyecektir de. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Yeri de, zamanı da değil, tartışılması da son derece yanlıştır. Burası ‘İlkadım ve Atatürk Şehri’ bu tarz şeyler bizi hep rahatsız ediyor. Şehrimizde 18-30 Temmuz 2017 tarihlerinde 23. İşitme Engellileri Olimpiyat Oyunları için on bin sporcu, spor adamı ve gazeteciler gelecek. Buradan giderken ne götürecekler? Bizim magnet üretmemiz gerekiyor, hediyelik eşya, ahşap ve mekanik objeler üretmemiz gerekiyor. Bunları üretirsek Samsun'un tanıtımıyla ilgili çok ciddi bir etki olur. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Karayolları Bölge Müdürümüz şehrin giriş ve çıkışlarıyla ilgili çok güzel düzenlemeler yapıyorlar. Karayolları Genel Müdürümüz dün buradaydı. Köprülü kavşaklarla ilgili çok ciddi bir sorunu dün aştık. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Köprülü kavşak bize vadedilen zamanda Haziran ayının sonunda bitirilecek. Değerli dostlar, bu toplantıları sürdürelim. Samsun dışında böyle tatlılıkta, bu kıvamda toplantılar olmuyor. Bir araya geldiğimizde Samsun'un güzelliklerini konuşuyoruz. Ben katılımlarınız ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum