Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın Rusya pazarına Samsun'da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla, Rusya'nın Krasnodar kentinde organize ettiği, "Krasnodar'da Samsun İş Günleri" adeta Krasnodar'a damga vurdu

Krasnodar’a Samsun damgası Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın Rusya pazarına Samsun’da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla, Rusya’nın Krasnodar kentinde organize ettiği, “Krasn

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın Rusya pazarına Samsun'da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla, Rusya'nın Krasnodar kentinde organize ettiği, "Krasnodar'da Samsun İş Günleri" adeta Krasnodar'a damga vurdu
14 Aralık 2014 - 14:23
Krasnodar’a Samsun damgası

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın Rusya pazarına Samsun’da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla, Rusya’nın Krasnodar kentinde organize ettiği, “Krasnodar’da Samsun İş Günleri” adeta Krasnodar’a damga vurdu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Samsun’da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla 100’ün üzerinde sanayici ve işadamı olmak üzere bürokratlarla birlikte 130 kişiyle adeta çıkarma yaptığı Rusya’nın Krasnodar kentinde düzenlediği etkinliğe 7’den 77’ye herkesin Krasnodarlılar’ın ilgisi yoğun oldu. Krasnodar kentinin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Krasnaya Ploscshad AVM’nin Showroom’unda düzenlenen organizasyon çerçevesinde stant açan Samsunlu firmalar, ziyaretçilerle yakından ilgilenerek, ürünler hakkında bilgi verdi.

 Her şey Samsun için

Krasnodar’da Samsun İş Günleri kapsamında organizasyonun yapıldığı alışveriş merkezinde, Samsun’u tanıtıcı etkinlikler de düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde yerel şarkıcılar sahne alırken, ziyaretçilere de Samsunla ilgili sorular sorularak, doğru cevap verenlere çeşitli Samsun ürünleri hediye edildi. Öte yandan, çekilişlerle de misafirlere hediye dağıtıldı. Bunun yanında alışveriş merkezine gelen Krasnodarlılar’a da Samsun’u tanıtan broşürlerden dağıtıldı. Adeta Samsun rüzgârının estiği Krasnodar’da stantta yer alan gıda firmaları da, ziyaretçilere ürünlerinden tattırdı.

Firmalar Samsun TSO’ya teşekkür etti

İlgiden oldukça memnun kalan firma sahipleri organizasyon için Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti. Özellikle ilk defa uluslararası bir organizasyona katılan firma sahipleri, etkinliğin Samsun’u ve ürünlerini tanıtımı açısından çok faydalı geçtiği görüşünde birleşerek, “Böyle bir etkinliğin içinde yer almaktan gerçekten çok mutluyuz. Her şey profesyonelce organize edilmiş. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz ve kendilerini kutluyoruz. Biz ilk defa böyle bir organizasyona katılarak ihracat için ilk adımımızı atmış olduk. İkili iş görüşmeleri çok faydalı geçti. Bunun geri dönüşünün iyi olacağına inanıyoruz. Hem burada aynı sektörlere karşı avantajlarımızı ve dezavantajlarımızı da görmüş olduk” görüşünde birleşti.

Organizasyon amacına ulaştı

Organizasyonun amacına ulaştığını belirten Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, “Samsun TSO olarak tarihinde ilk defa böyle bir büyük organizasyona imza attık. Bize destek veren ve bizlerle birlikte olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Günlerce bu organizasyon için çalıştık. Uykusuz gecelerimiz de oldu. Yorulduk ama etkinliğin amacına ulaşması tüm yorgunluğumuzu unutturdu. Amacımız, Samsunumuzu ve Samsun’da üretilen ürünlerimizi ihracatta hedef pazarımız olan Rusya’ya tanıtmaktı. Bir nebze olsun bunu başardığımızı düşünüyorum. Bu bir başlangıç. İnşallah Samsunumuzu ihracatta kalkındırmak için çalışmalarımız devam edecek. Etkinliğimize büyük ilgisinin olması da mutluluğumuzu bir kat daha artırdı. Her zaman ifade ettiğim gibi Rusya bizim için önemli bir bölge. Bizde bundan yola çıkarak ticari, iktisadi, kültürel ilişkilerimizi bölge olarak geliştirmek istiyoruz. Bu organizasyonun, bu amaca önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. İnşallah bunun meyvelerini yakın zamanda alacağız. Ben buna eminim” diye konuştu.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum