Samsun Ülkü Ocakları Şehitleri Andı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun il başkanlığınca başta Fırat Çakıroğlu olmak üzere ülkücü şehitleri anma amacıyla “Şehitler İçin Şiirler” etkinliği Türk-iş Eğitim Merkezinde düzenlendi

Samsun Ülkü Ocakları Şehitleri Andı
01 Mart 2016 - 18:23
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun il başkanlığınca başta Fırat Çakıroğlu olmak üzere ülkücü şehitleri anma amacıyla “Şehitler İçin Şiirler” etkinliği Türk-iş Eğitim Merkezinde düzenlendi.
Programa Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu İl Başkanı Taner Tekin, Türk Eğitim-Sen Samsun İl Başkanı Levent Kuruoğlu, Türk Ocakları Samsun İl Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, Canik Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Oğuzhan Taş, Çarşamba Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Alparslan Güreş, Vezirköprü Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Emrah Tolga Yenerler başta olmak üzere çok sayıda öğretim görevlisi, üniversite öğrencileri ve Ülkü Ocaklarına mensubu ülkücü genç katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlan programda, MHP Kurucu İl Başkanı Taner Tekin’in konuşma yaptı. Konuşmasında Ülkücü Şehitlerin bu ülke için değerini anlatan TEKİN, “Bugün burada Ülkü Ocaklarımız ahde vefanın bir örneğini göstermiş ve ülkücü şehitlerimizi anma programı düzenlemiştir. Kendilerine göstermiş oldukları bu ahde vefadan dolayı hepinizin huzurunda başta il Ocak Başkanımız Hüseyin Kürşat Geze kardeşim olmak üzere tüm yöneticilerine ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Değerli dava arkadaşlarım ilk göz ağrımız ilk yürek sızımız Ruhi Kılıçkıran’dan son yürek sızımız göz ağrımız Fırat Çakıroğlu’na kadar binlerce şehit vermiş, binlerce gazi vermiş ve bin binlerce de zindanlarda işkence görmüş ülkücü hareketin mensupları olarak, bayrak yere düşmesin, ezan dinmesin, kâfir ayağı aziz vatanımızı çiğnemesin, diye gül bahçesine girercesine toprağın kara bağına giren şehitlerimizi huzurunuzda anıyorum. Allah onlardan razı olsun. Allah onların bize bırakmış olduğu emaneti sonsuza dek anlımızın akıyla taşımayı ve görevimizi yerine getirmeyi nasip eder inşallah” dedi.
MHP içindeki lider kavgasına tepki gösteren Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, “Maalesef Milliyetçi Hareket Partisi zor bir dönemden geçiyor. Ülkü Ocakları olarak bizde başka bir kurumuz demek lazım ama diyemiyoruz. Bizden büyük bizim ocaklarımızda yetişmiş ağabeylerimize teşkilatçılık öğretmeye hayâ buluyoruz artık. Benim iki sözüm var. Bizler kimsenin adamı değiliz. Bizimler bu davanın adamıyız. Bizler Başbuğ ALPARSLAN TÜRKEŞ’in evlatlarıyız. Kimse bizi bir taraflara çekmeye çalışmasın.  Lider-Teşkilat- Doktrin anlayışını, başbuğumuzun bizlere emanetini yüreklerimizde yaşayan kişileriz. Başbuğumuzun da dediği gibi “Bizans’tan bize geçmiş bir hastalık vardır. Gevşeklik, lâubalilik, dedikodu, fitne, fesat, terbiyesizlik, birbirini beğenmemek, sır saklayamamak, rastgele lâf söylemek...” her şey başını almış gidiyor. Maalesef hiçbir ülkücü tutup ta size ne yapıyorsunuz diye sormuyor. Rüzgâr estiği yönde bayraktarlık yapıyor. Herkes fikrini söylemelidir. Bize uygun olmasa da söylemelidir. Lakin adabıyla üslubuyla biz Ülkücülere yakışan şekliyle söylemedir” dedi.
Konuşmalar sonrasında gecenin anlam ve önemine uygun şiirler okunurken duygusal anlar yaşandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum