SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN ´SAMİF2014' SAMSUN İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI KAPSAMINDA SAMSUN EĞİTİM PROJESİ" ETKİNLİĞİNE KATILDI.

VALİ ŞAHİN “SAMİF2014” FUARINDA SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN ´SAMİF2014’ SAMSUN İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI KAPSAMINDA SAMSUN EĞİTİM PROJESİ” ETKİNLİĞİNE KATILDI

SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN ´SAMİF2014' SAMSUN İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI KAPSAMINDA SAMSUN EĞİTİM PROJESİ" ETKİNLİĞİNE KATILDI.
18 Ekim 2014 - 23:11
VALİ ŞAHİN “SAMİF2014” FUARINDA

SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN ´SAMİF2014’ SAMSUN İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI KAPSAMINDA SAMSUN EĞİTİM PROJESİ” ETKİNLİĞİNE KATILDI.

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen 'SAMİF 2014’ Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı etkinliği kapsamında Samsun Eğitim Projesi etkinliğine katıldı.

Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'SAMİF’2014’ 3. Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı kapsamında Samsun Eğitim Projesi’nin etkinliğinde bir konuşma yapan Samsun Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Hasan KILIÇASLAN, “Amacı kamu kurumları, yerel yönetimler, sanayi ve işletmeler, üniversiteler, eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte farkındalığı artırmak, yeni işlerin daha güzel başarı ile ilgili koordinat sağlamak amacıyla fuarımızın üçüncüsünü düzenliyoruz.

Bu gün bilindiği üzere dünyanın, ülkemizin ve ilimizin en büyük sosyal problemlerinden birsi işsizliktir. Sebeplerine bakıldığında arka planında artan nüfus, gelişen teknoloji ve asıl sorun mesleksizliğin olduğu yatmaktadır. Yeni buluşlar, yeni teknolojiler her gün on binlerce kişiyi işsiz bırakmaktadır. Bizlere düşen işsizlik oranını en az seviyelere indirebilmeyi sağlamaktır. Bunun için işveren ve iş arayanlarımıza istihdam anlamında yardımcı olmak adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer UZUNKAYA yaptığı konuşmasında, “Değerli davetliler, malumlarınız olduğu üzere insanoğlunun ilk günden belki de insanlığın son bulacağı güne kadar, insanların üzerinde en ziyadesiyle kafa yorduğu çözüm yolları için planlar, projeler ve yöntemler oluşturmaya çalıştığı ekonominin büyütülmesi, kaynakların artırılması, var olan kaynakların en iyi şekilde kullanılması meselesidir.

Bu mesele sadece gelişmekte olan ülkelerin değil, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde en öncelikli konular arasındadır. İnsanımıza iş ve meslek sahibi olması anlamında aktif görevler ve sorumluluklar üstlenen İŞKUR, tüm diğer kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri, iş adamlarımız ve neticede iş arayanlarımız Türkiye'de bir bütün olarak bu noktada çok büyük bir mesafe kat ettiğimizi itiraf edebiliriz” dedi.

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “Samsun olarak aslında bizim çok ciddi bir avantajımız var. Türkiye’de işsizlik oranı %9,8 iken, Samsun’da bu rakam %6,6 civarındadır. Bizim bu anlamda şanslı olduğumuzu veya daha doğrusu daha iyi konumda olduğumuzu ortaya çıkarıyor. Gönül arzu eder %2 olsun, %3 olsun, sıfır olsun, sıfıra yakın olsun, inşallah onu da başaracak bu şehir. Çünkü konumu, pozisyonu, ulaşım aksının dördünün bir arada olduğu Karadeniz’de tek vilayet olmasının getirdiği avantajları inşallah bu güzel şehir en güzel şekilde değerlendirecektir.

Değerli arkadaşlar, aslında Samsun’un güzel bir yanı var. Bu şehrin markalar şehri veya markalar üreten bir şehir olması gerekiyor. Bu hem istihdam açısından çok önemli, hem de bu şehre daha fazla para girmesinin gerekliliğini ortaya koymaktadır. İş adamları belli bir noktadan sonra para kazanmayı unutuyorlar. İş adamları her aldığı işçinin külfetini taşıyor, sıkıntısını yaşıyor ama ona rağmen işçi sayısını arttırmak için uğraşıyor. Biz Samsun’da Türkiye ölçeğini konuşursak belki haddimizi aşmış oluruz ama Samsun’da yapılması gereken gerçekten küçük fırça dokunuşlarıyla ciddi mesafe alacağımız alanlar var.

İstihdamı belki çok amatörce bir tanımla ortaya koyarsam çalışma kabiliyeti kapasitesi olan insanları iş alanına katılması olarak da tarif edebiliriz. İstihdam noktasında boşta kalan gerçekten uygun yerlerde değerlendiremediğimiz yığınlar var. Biz bunları istihdam alanlarına sevk edebilirsek gerçekten çok başarılı oluruz. Çünkü eğer biz ekonomik olarak iş adamlarının rahatını sağlayabilirsek, ekonomik anlamda onların doygunluğu söz konusu olursa yeni iş ve istihdam için daha fazla para harcayabilirler. Samsun’da 250 üzerinde işçi çalıştıran 51 tane işveren var. 50 ile 249 kişi arasında kişi çalıştıran 423 firma var. İşveren olmak gerçekten çok zor.

Benim Samsun’la ilgili sevincim, mutlu olduğum bir konu da kuşaktan kuşağa iş aktarımı başka illere göre daha iyi durumda. Bu gün düzenlenen fuar gerçekten işveren ile iş arayanlar arasında bir köprü konumu görmüştür. Ben bu durumdan gerçekten çok etkilendim. Herkeste bir heyecan var. Oraya insanlar iş için müracaat ediyorlar. İyi ki böyle bir işe başlamışlar. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Hasan KILIÇASLAN, ilimizde istihdam ve mesleki eğitim bağlantısını sağlayacak birlikte çözüm üretmek adına Samsun Valiliği koordinatörlüğünde paydaşları Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyük Şehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası iş birliği ile hazırlanan ve bu gün itibariyle Samsun halkının hizmetine sunulacak olan platform.samsuniskur.com’un tanıtımını yaptı.

Tanıtımın ardından Samsun’da en çok istihdam gerçekleştiren ve engelli çalıştıran 10 firmaya teşekkür belgesi ve plaketleri Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN tarafından verildi. İş kur kurumuyla iyi ilişkiler içerisinde olan ve kurum faaliyetlerinden en çok yararlanan 10 firmaya da teşekkür belgesi ve plaketleri İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer UZUNKAYA tarafından verildi.

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer UZUNKAYA, Samsun Valisi İbrahim Şahin’e katkılarından dolayı plaket ve çiçek takdim etti.

Etkinlikte konuşmacı olarak katılan Ulusoy Un Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin ULUSOY, Samsun Port Yönetim Kurulu Başkanı Ali AVCI ve Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin Sekman’a Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN tarafından Bandırma Vapuru Maketi, plaket ve çiçek verildi.

Daha sonra, Ulusoy Un Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin ULUSOY, Samsun Port Yönetim Kurulu Başkanı Ali AVCI ‘Girişimcinin Sorumluluğu ve Samsun’da Lojistiğin Geleceği’ konusunda birer konuşma yaptı, Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin SEKMAN ise ‘Her Şey Seninle Başlar’ konusunda seminer verdi.

'SAMİF 2014 3. Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ile Samsun Eğitim Projesi’nin etkinliğine ayrıca, Vali Yardımcısı Mehmet Ali YILDIRIM, Atakum Kaymakamı Ali BAKOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, iş adamları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum