SAMSUN VALİSİ ŞAHİN'İN "24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ"KUTLAMA MESAJI

Özel ve kutsal bir meslektir SAMSUN VALİSİ ŞAHİN’İN “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ”KUTLAMA MESAJI Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “Başöğretmen” sıfat

SAMSUN VALİSİ ŞAHİN'İN "24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ"KUTLAMA MESAJI
23 Kasım 2014 - 15:00
Özel ve kutsal bir meslektir

SAMSUN VALİSİ ŞAHİN’İN “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ”KUTLAMA MESAJI

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “Başöğretmen” sıfatını alması sebebiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir.

Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Öğretmen; bir çocuk için, anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır.

Öğretmenler toplumu yönlendiren, geleceğe hazırlayan bir değer ve kaynaktır. İnsanların ve toplumların yetişmesinde ve şekillenmesinde taşıdıkları bu önem dolayısıyla öğretmenler, milletlerin hayatında da eşsiz bir yere sahiptir. ATATÜRK; “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyerek, medeniyet yarışının en önemli gücünün öğretmenler olduğunu işaret etmiştir.

Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” kutluyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum