Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün Acem Tekkesinde

Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün Acem Tekkesinde tertip etmiş olduğu programa katıldık pazar gün akşam

Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün Acem Tekkesinde
14 Ocak 2015 - 23:52
Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün Acem Tekkesinde tertip etmiş olduğu programa katıldık pazar gün akşam. Belediye başkan ve bürokratları, okul müdürleri, ilçe müftüleri, vaizler, eğitimciler, din görevlileri, gazete köşe yazarları, radyo ve televizyon programcıları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri, akademisyenler, öze okul müdürleri ve kanaat önderlerinden oluşan seçkin bir davetli grubu vardı programda. “Ufka yolculuk” kültür yarışmalarından üçüncüsünün düzenleneceği bu sene ki yarışmalar için bilgilendirme yapıldı. Peygamberimizin tanıtılmasının amaçlandığı bu seneki yarışmanın sinevizyon eşliğinde tanıtım da yapıldı. Dağıtılan broşürlerde yarışmanın detayları hakkında doyurucu bilgiler vardı ama yine de görsel bilgilendirmenin ve tanıtımın çok gerekli olduğu kanaatine vardık programın sonunda. Konunun ehemmiyetini ve yarışmanın amacını daha iyi fark etmiş olduk biz katılımcılar olarak. Programın tamamen hasbi duygularla ve Peygamberimizi tanıtım amacıyla yapıldığını anladık programın bitiminde.
Geçmiş iki yılda yapılan programların, gerek ilimizde gerekse de ülkemizin her köşesinden ses getirdiğini biliyoruz. Yarışmanın ödülleri mütevazı olmaktan öteye doyurucu bir muhtevaya sahip olduğu için yarışma sonucu ortaya çıkan pozitif sesler de yüksek oldu geçmiş yıllarda. Kanaatimizce, bir bilinç oluştu yarışma konusu ile ilgili olarak. Bu bilincin oluşmasına, yarışmanın formatı ve usulü ile yarışma sonundaki ödüller önemli bir etki sağladı. İlk yıl, Ömer Nasuhi Bilmen hocanın yazarı olduğu “Büyük İslam İlmihali” kitabından soruldu yarışma soruları. Önceden de hangi konuların çalışılması gerektiği yarışmacılara bildirildi.  87 bin kişi bu vesile ile Büyük İslam İlmihali kitabını baştan sona okumuş oldu. Önemli bir okuma alışkanlığı ve bilgi sağlama özeni oluşturuldu bu sebeple. İkinci yıl, Kur’an-ı Kerim malinden yapıldı yarışma ve bu yarışmaya 174 bin katılımcı başvurdu. Böylece bu kadar kişi Kur’an mealini okudu ve zihinsel egzersiz yaptı Allah c.c vahyi ile ilgili olarak. Bu yıl konu peygamberimizin tanıtılması, hedeflenen katılımcı sayısı 250 bin olarak ifade edildi konunun tanıtımının yapıldığı toplantıda. Hangi kitabın esas alındığı da söylendi. Yarışma ile silgili olarak yaş ve bilgi grubuna göre kategorilerin belirlendiği ifade edildi. 31 Ocak tarihine kadar devam edecek olan söz konusu yarışma için internet üzerinden de başvuruların yapılabileceği, sınavın 29 Martta olacağı,  derece yapanlara önemli ödüller verileceği ilgili ilanlarda belirtilmektedir.
Söz konusu yarışma ve buna benzer yarışmalar vesilesiyle, toplumuzda dini duyarlılıklar oluşturulmakta, Allah c.c. vahyi olan Kur’an-ı Kerim ve elçisi olan başta Peygamberimiz olmak üzere tüm Peygamberler hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Önemli bir hizmet olduğu kanaatini taşıyoruz. Bu hasbi hizmetler, amel defterlerinin kapanmamasına vesile olacak önemli amellerdir. Kur’an-ı Kerimin tanıtılmasında, Resulullahın anlaşılmasında emek veren herkesin, verdiği emek ve gösterdiği samimiyet ölçüsünde  manevi kazınım elde edeceğine inanıyoruz. Programı düzenleyenleri ve emeği geçenleri tebrik eder, başarılı olmalarını temenni ediyorum. Herkesin de bu programa kendi konum, pozisyon, makam ve imkânları ölçüsünde katık sağlamalarını şahsen tavsiye ediyorum. Katılımcı olarak başvuruda bulunmak, çocuklarımızı, öğrencilerimizi, tanıdıklarımızı ve bu yarışmaya uygun herkesi müracaat etmek için yönlendirmek en önemli katkılardan olacaktır.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum