SAMSUN'A HİZMET ETMEYE GELDİM

Vali Osman Kaymak, her mahalleye ‘Hanım Konağı’ projesi kapsamında ilçenin farklı noktalarında birçok hanım konağını hayata geçiren Canik Belediyesi tarafından Devgeriş Mahallesi’nde

SAMSUN'A HİZMET ETMEYE GELDİM
07 Mart 2018 - 21:10
Vali Osman Kaymak, her mahalleye ‘Hanım Konağı’ projesi kapsamında ilçenin farklı noktalarında birçok hanım konağını hayata geçiren Canik Belediyesi tarafından Devgeriş Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ‘Mümine Hanım Konağı’nın açılış törenine katıldı.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç törende yaptığı konuşmasında, "Sağlıklı bir gelecek için hanım kardeşlerimizi çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımızı yetiştirenler annelerdir. Hanım kardeşlerimiz için ilçemizde 'Aile Dostu', 'Kadın Dostu' mekânlar oluşturuyoruz. Aile okulları, sıbyan mektepleri, kurs merkezleri yaptık. Şimdi de ilçemizin dört bir yanına Hanım Konakları yapıyoruz. Şu anda 11. hanım konağımızı hizmete sokuyoruz. İnşallah donanımlı annelerimiz, donanımlı çocuklarımızı yetiştirecek. Bütün bunlar sağlıklı bir gelecek için. Canik'te sürdürülebilir bir toplumsal dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Kadınlar ailenin, dolayısıyla toplumun temelidir. Dolayısıyla kadınlarımıza her zaman öncelik veriyoruz. Kadınlarımız bu hanım konaklarımızda her türlü sosyal ve kültürel etkinlikleri gerçekleştirebiliyor. Geçtiğimiz yıl hanım konaklarımızdan 12 bin kadınımız yararlandı. Ayrıca bu hanım konaklarımıza tarihteki örnek Türk ve Müslüman kadınların isimlerini veriyoruz. Mümine Hanım Konağımız kadınlarımıza ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.
Öncelikle hanımlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum, diyen Vali Osman Kaymak törende yaptığı konuşmasında, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Canik Belediye Başkanımızın bu etkinliği bizleri duygulandırdı. Bizler de bu etkinliğe katılarak sizlerle beraber olmak istedik. Büyükşehirlerin yaşadığı sorunlara bakıldığında eskiden halkımız bizlerden yol, su elektrik ve iş isterlerdi. Ama artık sosyal sorunlar çok daha öne çıktı. İntihar, yalnızlık, şiddet büyükşehirlerin kaçınılmaz sorunları oldu. Artık insanlar büyükşehirin getirdiği bu yalnızlık içerisinde sorunlarını çözemiyorlar. Bizim ataerkil aile yapımız bozuldu. O nedenle evlenen gençler altı ay sonra boşanmaya başlıyorlar. Yapılan istatistiklere göre evlenen sayısı az boşanma sayısı çok. Bu nedenle artık toplumların sosyal sorunlarını devlet yöneticilerinin çözüm bulması kaçınılmaz hale geldi. Büzler de bu çerçevede bir dizi programlar yapıyoruz” dedi.
Bu çerçevede hükümetimizin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı kurduğunu belirten Vali Osman Kaymak, “Bu bakanlık sayesinde hükümetimiz engelliler, yaşlılar, hanımlar, bakıma muhtaç insanlar ve gençler konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Artık Türkiye Sosyal Güvenlik Hizmetleri’nde kadına, gence, yaşlıya, bakıma muhtaç insanlara ve engellilere verilen hizmetler konusunda Avrupa devletlerini aşarak geride bıraktı. Bu çerçevede çalışmalar devam ediyor. Bu yönüyle bu hanım konağımızın buraya kazandırılmasından dolayı Canik Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bu konaklarımızın özellikle her mahallede olması lazım. Çünkü kadınlarımız bazen büyükşehirin getirdiği sorunlar içerisinde dertleriyle yalnız kalıyorlar. Kadınlarımızın sosyalleşmeye ve bir araya gelmeye ihtiyaç duyuyorlar. Bu konakların yapılması çok önemli ama daha da önemlisi bu konakların içi doldurulmalı. Burada verilecek hizmetler çok önemli. İnşallah bu konaklarda kuruluş amacına uygun şekilde çok anlamlı programlar yapılacaktır” dedi.
Görev yaptığım yerlerde insanları önemsediğini, insanları sevdiğini ifade eden Sayın Valimiz konuşmasının devamında, “Biz insanlara hizmet için burada varız. İnsanlarımızın derdi bizim derdimiz. İnsanların dertleriyle dertlenmeyen insanlar bu işleri yapmasınlar diyoruz. Ben Samsun’un hizmetkârıyım, Samsun’a hizmet etmeye geldim. Bu çerçevede de Samsunspor’un yaşadığı sorunları sadece seyrederek geçebilirdik. Şehire yeni gelmiştik bu yüzden kimsenin bizden bir beklentisi olmazdı. Ama biz bu işi kendimize vazife bildik. Bu konuya müdahil olmak durumunda kaldık. Samsunsporlular da buna cevap verdiler. Bu vesile ile katkı ve destek veren herkese tekrar teşekkür ediyorum. Hep beraber el le vererek bunu atlatacağız. Samsunspor yenildiği zaman Samsun şehri yeniliyor. Samsun yendiği zaman sanki Samsun şehri galip olmuş gibi herkes şehirde bu galibiyeti konuşuyor. Ben inanıyorum Samsunspor Süper Lig’e çıkacak güçtedir ama bunu hep beraber el ele vererek gerçekleştirebiliriz. Ben elimden geldiği kadarıyla uğraşıyorum. Yapabildiğimizi yapacağım. Gelin el ele verelim, Samsunspor’un önündeki engelleri aşalım. Konağımızın mahallemize, ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak, diğer protokol üyeleriyle birlikte Devgeriş Mahallesi ‘Mümine Hanım Konağı'nın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Vali Kaymak diğer protokol üyeleri ve kadınlar ile birlikte Mümine Hanım Konağı’nı gezerek yapılan çalışmaları inceledi.
Mümine Hanım konağında bulunan atölyeleri, eğitim sınıflarını ve sıbyan mektebi gibi bölümleri tek tek gezen Vali Osman Kaymak, kurslara katılan kadınlarla sohbet ederek, kadınlardan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak karanfil ve yazma hediye etti.
Mümine Hanım Konağı açılış törenine ayrıca, Canik İlçe Kaymakamı İlhan Turgut, Canik İlçe Protokol Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan, Samsunsporlu futbolcular, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum