SAMSUN'DA 3 DERSLİKLİ ANAOKUL

Vali Osman Kaymak,  Valilik makamında Bağışçı Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanlığı’nın ‘81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi’ ka

SAMSUN'DA 3 DERSLİKLİ ANAOKUL
16 Ağustos 2017 - 19:51
Vali Osman Kaymak,  Valilik makamında Bağışçı Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanlığı’nın ‘81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi’ kapsamında 3 derslikli Anaokulu yapımına ilişkin işbirliği protokolünü imzaladı.
Bağışçı Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanlığı’nın ‘81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi’ kapsamında 3 derslikli Anaokulu yapımına ilişkin işbirliği protokolü, Vali Osman Kaymak, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Bağışçı Canik Belediye Başkanı Osman Genç arasında imzalandı.
ANAOKULLARDA HEDEFE YAKLAŞTIK SAYILIR
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen protokol imza töreni öncesi yaptığı açıklamasında, “Bu gün burada Canik ilçesinde başkanımızın hayırsever olduğu bir anaokulu protokolü imza törenini gerçekleştireceğiz. Özellikle okullaşmanın üst seviyelere çekilmesi noktasında anaokulu okullaşma oranımız şu an yüzde yetmişlerde. Anaokullarda hedefe yaklaştık sayılır. Samsun’da Anaokullarda Türkiye ortalamışının üzerindeyiz. Önümüzdeki yıl hedefimiz yüzde seksenin üzerine çıkmaktır. Protokolümüz ilimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.
ANAOKULUMUZU RAHMETLİ ANNEMİN ADINA YAPACAĞIM
Bölgelerinde 2004 yılında itibaren Eğitime büyük bir katkı verdiklerini hatırlatan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "38 Milyon TL’nin üzerinde eğitime para harcamış bir belediyeyiz. Aynı zamanda, yer ve arsa problemini ve altyapısını çözmüş bir belediyeyiz. Bu bölge şehrin gelişmiş noktasından öğretmenlerin sürgün olduğu bir yerdi. Bölgemiz 2004 yılından sonra büyük bir gelişme sağlayarak cazip hale gelmeye başlamıştır. Bu 3 derslikli anaokulumuzu rahmetli annemin adına yapacağım. Bu okulumuzu hızlı bir şekilde üç ay gibi kısa bir zaman içerisinde bitireceğiz" diye konuştu.
MİLLİ EĞİTİMİN TEKELİNE BIRAKILMAMALIDIR
Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “Sayın başkanımızın eğitime verdiği desteği biliyoruz. Eğitim bizlerin ortak meselesidir. Eğitim sadece Milli Eğitimin tekeline bırakılmamalıdır. Köylüsüyle-kentlisiyle, iş adamıyla-başkanıyla, memuruyla-işçisiyle hep beraber eğitime sahip çıkıp, katkı vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu 2019 yılından itibaren ikili eğitimden, tekli eğitime geçme hedefine ilimiz olarak ulaşmak istiyoruz. Bunun için belediyelerimizin destekleri çok önemli. Bunu birlikte yaparsak çözebiliriz" şeklinde konuştu.
ANNESİNE DE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
Canik ilçesinin gittikçe gelişen bir ilçe olduğunu görüyoruz vurgusunu yapan Vali Kaymak, "Başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Canik ilçemiz eğitim konusunda geride kalmaz. En hızlı şekilde hayırseverlerimizi de devreye sokarak 2019 hedefimize yetişiriz diye düşünüyorum. Ben bu hayır hizmeti için başkanımıza teşekkür ediyorum. Annesine de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu Anaokulumuz ilimize ve ilçemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum