Samsun'da "Duvarsız Eğitim Çalıştayı"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Sınıfdışı Eğitim Etkinlikleri Derneği işbirliği ile “I

Samsun'da "Duvarsız Eğitim Çalıştayı"
11 Haziran 2015 - 13:35
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Sınıfdışı Eğitim Etkinlikleri Derneği işbirliği ile “I. Uluslararası Katılımlı Duvarsız Eğitim Çalıştayı”  15-17 Haziran 2015 tarihleri arasında Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilecek.

[gallery ids="29827"]
Türkiye'de, sınıfdışı (duvarsız) eğitim adına yapılan ilk ulusal girişim olan bu çalıştayda, alan uzmanlarının, eğitmenlerin ve sivil toplum kuruluşlarının deneyimleri paylaşılacak. Planlanan uygulamaların ortak bir platformda buluşturulup tartışılacağı, sınıf dışı eğitimin, ülkemizin coğrafi koşulları da dikkate alınarak, doğa bilimleri, sosyal bilimler ve eğitim bilimlerinin gereklilikleri doğrultusunda bilimsel düzlemde müşterek bir tanıma ulaştırılacağı ve tüm ülke çapında en verimli şekilde uygulanıp yaygınlaştırılması için gereken adımların belirleneceği bir paylaşım ortamı oluşturması planlanıyor.
Doğa ile iç içe olan ve olmayan sınıf dışı ortamları eğitim amaçlı kullanan duvarsız eğitimin uygulayıcıları olan uzman ve alan eğitmenleri için oluşturulacak olan bu platformda;
a- Uzmanların yaptıkları farklı uygulamaları, tartışmalar kapsamında ele almak,
b- Alan eğitmenlerinin sınıf dışındaki öğretim deneyimlerini, paylaşımlar kapsamında ele almak,
c- Duvarsız eğitimi uygulayan farklı ülke eğitmenlerinden örnek duvarsız eğitim uygulamalarını yürütmek ve bu uygulamalara uzman ve alan eğitmenlerinin tam katılımını sağlamak,
d- Tüm tartışma, paylaşım ve uygulamalardan hareketle duvarsız eğitim olgusunun Türkiye’deki algısını yansıtma toplantıları ile ortaya koymak ve duvarsız eğitimi ulusal ölçekte bir tarife kavuşturmak amaçlanmaktadır.
Çalıştayın hedef kitlesi; öğretmenler, öğretmen adayları, akademisyenler, ilgili sivil toplum kuruluşu üyeleri ve bu konuya ilgi duyan kişilerdir.
Başvuru ve detaylı bilgi için http://www.duvarsizegitim.com

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum