Samsun'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Canik Kent Konseyi'nin organizasyonuyla Canik'te buluştu.

STK’lar Canik’te buluştu Samsun’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Canik Kent Konseyi’nin organizasyonuyla Canik’te buluştu

Samsun'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Canik Kent Konseyi'nin organizasyonuyla Canik'te buluştu.
21 Ağustos 2014 - 19:17
STK’lar Canik’te buluştu

Samsun’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Canik Kent Konseyi’nin organizasyonuyla Canik’te buluştu. Toplantıda, Samsun’da bin 930 civarında dernek bulunduğu, ancak çoğuna ulaşılamadığı belirtildi

Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan’ın koordinesinde Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’na Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Hicran Karadoğan Kınık, Samsun İl Dernekler Müdürlüğü Şefi İbrahim Akpınar, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yoğun ilgi gören ve STK’ların sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, Samsun’da bulunan yaklaşık bin 930 derneğin çoğuna ulaşılamadığına dikkat çekildi.

ÇOĞU STK’YA ULAŞILAMIYOR

Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Hicran Karadoğan Kınık’ın bilgilendirme konuşması yaptığı toplantıda, Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, toplantının amacını anlattı. Kılınçarslan, “Samsun genelinde 1930 civarında dernek var, bazılarının ulaşılabilirliği varken, çoğunluğuna ulaşamıyoruz. Samsun genelinde Sivil Toplum Kurum ve Kuruluşlarının sürdürülebilirliğini ve devamlılığını sağlamak için 72 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile birlikte toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu sayıyı arttırmak için çalışmalara tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte devam edeceğiz. Toplantıları düzenlemekteki amacımız, ortak akılla hareket edilip, sinerji sağlanmasının yanında, çözüm odaklı çalışmalar sonucunda daha verimli çalışmak ve Samsun’a artı değerler katmaktır” dedi.

STK PLATFORMU OLUŞTURULACAK

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Temsilcisinin, OKA hakkında tanıtıcı sunum yaptığı toplantıda,  Samsun İl Dernekler Müdürlüğü Şefi İbrahim Akpınar da, mevzuatlar konusunda sunum yaparak, STK temsilcilerinin sorularına cevap verdi. STK temsilcilerinin kaynaşma ve tanışma imkânı da bulduğu buluşmada, STK’ların sorunları tartışıldı. STK birlikteliğinin sağlanması gerektiğinin vurgulandığı toplantı sonunda Samsun için STK Platformu oluşturmak, madde bağımlılığıyla mücadele, sosyal iletişim ağı kurulması, ortak proje üretimi kararları alındı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum