SAMSUN'DA GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI!

Samsun Hava Sahasında,19 Mayıs 2019 Günü İnsansız Hava Aracı (Drone) ve Amatör Havacılık faaliyetleri kapsamındaki araçların uçurulması yasaklandı

SAMSUN'DA GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI!
17 Mayıs 2019 - 12:03
Samsun Hava Sahasında,19 Mayıs 2019 Günü İnsansız Hava Aracı (Drone) ve Amatör Havacılık faaliyetleri kapsamındaki araçların uçurulması yasaklandı.
100. Yıl nedeniyle Samsun’da kutlanılacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Kutlama etkinliklerine katılacak olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devlet büyükleri ve siyasi parti Genel Başkanlarının korunmalarına yönelik tedbirlerin en üst seviyede alınması gerekliliğinden;
Kamu düzeni, genel güvenlik ve asayişin sağlanması maksadıyla 19 Mayıs 2019 Pazar günü, Samsun hava sahasında, insansız hava aracı (Drone) ve amatör havacılık (Paramotor, Yelkenkanat, Paraşüt, Yamaç Paraşütü vb.) faaliyetleri kapsamındaki araçların uçurulması yasaklanmıştır.
Bu yasaklara uymayan İHA kullanıcıları ve işleticileri hakkında 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu'nun 144’üncü maddesine göre işlem yapılacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum