SAMSUN'DA YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ

Vali İbrahim Şahin, Sevgi Park alanında  düzenlenen ’Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’nin Açılışını Yaptı

SAMSUN'DA YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ
19 Nisan 2015 - 20:21
Vali İbrahim Şahin, Sevgi Park alanında  düzenlenen ’Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’nin Açılışını Yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Samsun Turizmciler Derneği tarafından ilimizde doğanın zenginliğinin, otların çeşitliliğinin ve bu otlarla pişirilen yemeklerin tanıtılarak hem unutulmamasını hem de gelecek kuşaklara aktarılabilmesi; sağlıklı ve doğal beslenmenin öneminin giderek arttığı bu dönemde, otları tanıyıp bilenlerle, tanımak isteyenlerin buluşmasını sağlamak amacı ile ’Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali düzenlendi.


Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’nin açılışı Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.


Açılış töreni sonrası Sevgi Park alanında  protokol üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte yöresel yenilebilir otların ve ot yemeklerinin tanıtıldığı standları gezen Vali İbrahim Şahin, Samsun yöremizde yapılan geleneksel ot yemekleri hakkında bilgi aldı.


[gallery ids="25678,25679,25680,25681"]

Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali kapsamında düzenlenen yenilebilir Ot Toplama Yarışması ve Yöresel Ot Yemekleri Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri verildi.


[gallery ids="25682,25683"]

Tören sonunda Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç tarafından, Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’nin düzenlenmesine vermiş oldukları katkılardan dolayı Vali Şahin’e plaket sunuldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum