Samsunlu gazeteci...

BASIN KARTINI USTASI BABASINA ADADI Samsunlu gazeteci Necmi Hatipoğlu, ‘Sürekli Sarı Basın Kartı’ almaya hak kazandı

Samsunlu gazeteci...
23 Kasım 2015 - 21:29
BASIN KARTINI USTASI BABASINA ADADI
Samsunlu gazeteci Necmi Hatipoğlu, ‘Sürekli Sarı Basın Kartı’ almaya hak kazandı. Hatipoğlu’nun 35 yılını verdiği baba mesleği gazetecilikten aldığı ‘Sürekli Sarı Basın Kartı’nı görmek ustası ve babasına nasip olmadı.
YENGE UĞURLU GELDİ
Ancak usta gazeteci Hatipoğlu sosyal medyadan yazdığı içli yazıyla, adeta hem mesleğin zorluğunu hem de geçtiği çileli yolları gözler önüne sererken; genç gazetecilere de altın değerinde şifreler yazdı. Çiçeği burnunda damat olan Hatipoğlu’na gazeteci meslektaşları ‘Yenge uğurlu geldi. Yoksa bir 35 sene daha beklerdin’ diyerek takıldılar. Genç gazetecilerin örnek alacağı ve ibretle okuyacağı Hatipoğlu, sosyal medyada paylaştığı yazısında şunlara yer verdi:
ONURLA GURURLA DOLU 35 YIL
Bundan tam 35 yıl önce Tercüman Gazetesi'nin renk ayrımı servisinde adım attığım, ardından yıllarca sigortasız, asgari ücretin altında ücretlerle çalıştığım, ezasının cefasının yanında, ödüllerle, terfilerle mükâfatlandırıldığım, evladımın ve ailemin kursağından 1 kuruş haram lokma geçirmeden geçimimi temin ettiğim, zenginleşme aracı değil, haysiyetle yaşamanın en temel ihtiyacı olan Gazetecilik mesleğinin son mertebesi olan "Sürekli Sarı Basın Kartı" nihayet Kasım-2015 komisyonundan çıktı.
USTAMA BABAMA İTHAF EDİYORUM
Manevi gücünün ve belediye otobüslerine beleş binmenin dışında artık hiçbir etkisi olmasa da "adam gibi başlayıp adam gibi taşıdığım" bu kartı, önce ustam ve babam İsmet Hatipoğlu'nun aziz ruhuna, peşinden de bende emeği olan bütün ustalarıma ithaf ediyorum. Onların başını yere eğdirmeden bugüne ulaştığım için yüce Rabbime şükürler olsun, memlekete millete hayırlı olsun...

TUFAN İPEK

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum