SAMSUNLU ÖĞRENCİLER HIZLI OKUMAYA ALIŞIYOR

Zekasoft T

SAMSUNLU ÖĞRENCİLER HIZLI OKUMAYA ALIŞIYOR
15 Ocak 2016 - 16:24
Zekasoft T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Coşgun, "Samsun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zekasoft T.A.Ş.'nin başlattığı Samsun Okuyor projesi kapsamında, ilk dersleri tamamlayan öğrencilerde yüzde 400'e varan artışlar gözleniyor. Öğretmen ve velilerin kontrolünde gerçekleşen eğitimler, ilimizde eğitim çıtasını yükseltecek" dedi.
Samsun'da Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve programın yazılımcısı Zekasoft T.A.Ş. tarafından 22 okul ve 660 öğrencide pilot olarak başlatılan 'Samsun Okuyor' projesi kapsamında ilk 10 dersi tamamlayanların sonuçları gelmeye başladı ifade eden Zekasoft T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Coşgun, "Anlık güncellenen bilgilerde yüzde 40 ile yüzde 400'e varan ilerlemeler gözleniyor" dedi.
YÜZDE 400’E VARAN GELİŞİM
Samsun Valisi İbrahim Şahin'in oluruyla İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve Zekasoft T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Coşgun'un hazırladığı Samsun Okuyor projesine başta öğrenciler olmak üzere öğretmen ve velilerin büyük ilgisi oluştu. Tekkeköy Atatürk İlkokulu, başlatılan pilot çalışmayla ilgili özel kurs düzenleyerek veli ve öğretmenlere programla ilgili bilgiler vermeye başladı. Projenin süreciyle ilgili bilgi veren Şadi Coşgun, "Başlattığımız projede ilk 10 derse kadar ilerleyen öğrencilerimizin bilgileri anlık olarak takip edilmeye başlandı. Yüzde 40 ile yüzde 400'e varan bir ilerleme görülüyor. Yani dakikada 100 kelime okuyan öğrenci, 28 dersi tamamladığında dakikada 400 kelime okumaya erişiyor. Bunlar eğitim açışından önemli rakamlar" diye konuştu.

[gallery ids="42505"]
PİLOT ÇALIŞMA GENİŞLEYECEK
Programın faydasının sınav dönemlerinde daha çok görüleceğini söyleyen Şadi Coşgun, "Öğrencilere sınavlarda soru çözmesi için verilen süre az. Bu nedenle daha hızlı okuyup, okuduğunu daha hızlı anlaması gerekiyor. AHOB programı da öğrencilere bu yeteneği kazandırıyor. Programın içerisindeki yapay zekâ ve oyunlar zihni sürekli gelişmeye teşvik ediyor. Öğrencilerin sınavlardaki başarısı, Samsun'un Türkiye genelindeki eğitiminde de önemli artış gösterecektir. Şimdilik 660 öğrencide uygulanan programın, daha da çok öğrenciye ulaşması için çalışmalar yapılmaktadır" dedi.
Köksal ÖNER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum