Samsunlular Diyarbakırlılarla Kardeş Oldu

SAMKON  (Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu)’un 12 Haziran Pazar günü İstanbul’da düzenlediği iftar yemeğinde Samsunlular bir araya geldi

Samsunlular Diyarbakırlılarla Kardeş Oldu
13 Haziran 2016 - 14:34
SAMKON  (Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu)’un 12 Haziran Pazar günü İstanbul’da düzenlediği iftar yemeğinde Samsunlular bir araya geldi. Son zamanlarda artan terör olaylarına dikkat çekmek ve sivil halkı terörden uzaklaştırmak amacıyla oluşturulan Samsun- Diyarbakır Kardeşlik Platformu Başkanı Süleyman Çeken de iftarda kardeşlik mesajları verdi.
2
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu SAMKON’un Samsunluları bir araya getirdiği iftar yemeği 12 Haziran Pazar akşamı Osmanlı Park Sosyal Tesislerinde yapıldı. İftara Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Ak Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç’ın yanı sıra SAMKON Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Lokman Kondakçı, SAYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Metro Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Necmi Hatipoğlu, Samsunlu iş adamları Talip Öztürk ve Mehmet Tekin, ilçe belediye başkanları, Samsun Dernek Başkanları ve üyeleri, muhtarlar ile kamu çalışanları ve Samsunlular katıldı.
1SAMSUN-DİYARBAKIR KARDEŞLİĞİ
İftar yemeğine Samsun-Diyarbakır Kardeşliği Platformu Başkanı Süleyman Çeken de katılırken, Samsun ve Diyarbakır kardeş şehir ilan edildi. SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Samsun Diyarbakır Kardeşlik Platformu’nun, son dönemde iyiden iyiye artan terör olaylarına dikkat çekmek ve sivil halkı terörden uzaklaştırmak amacıyla oluşturulduğuna vurgu yaptı. Gümüş konuşmasında, Türkiye’nin Doğusu Batısı, Güneyi Kuzeyi ile bir bütün olduğunun ve bu bütünü parçalamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğinin altını çizerek, “İçerde ve dışarda güzel ülkemizi bölmek için uğraşanlara inat biz, bir olalım, iri olalım, diri olalım. Bugüne kadar kardeşlik içinde yaşadığımız bu topraklarda birliğimizin devam etmesi her şeyden önce kardeşliğimizin devam etmesi gerekiyor. Bunun için de en küçüğünden en büyüğüne kadar bu topraklarda yaşayan herkese büyük görevler düşüyor” dedi.
Gümüş daha sonra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile birlikte Samsun- Diyarbakır Kardeşliği Platformu Başkanı Süleyman Çeken’e bir plaket de sundu.
SAMSUN DİASPORASINDAN ALMANYA VE ÇİN’E BÜYÜK TEPKİ
SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş konuşmasında özellikle Samsun dışında yaşayan Samsunluların oluşturduğu ‘Samsun Diasporası’  olarak sözde Ermeni soykırımını onaylayan Almanya ile Türkistan’da yaşayan Türklere zulüm eden Çin’i de telin ettiklerini dile getirdi. Gümüş, Türkiye için canlarını kaybeden şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerini de iletirken, iftara katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç’a ve hemşerilerine teşekkür etti.
SAMSUN ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ
SAMKON’a böyle bir iftar yemeği organize ettiği için teşekkür eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da Samsun’un hem Türkiye hem de Ak Parti için çok önemli bir şehir olduğunu vurguladı. Karaaslan, “Kurtuluş Savaşı’nda ilk adım Samsun’dan atılmıştır. Samsun ülkesini seven, birlik, beraberlik içinde olan önemli şehirlerimizdendir. Ben bu coşku ve kalabalığı görünce siz hemşerilerimle gurur duydum. Her zaman sizin yanınızda olmak önceliğim olacaktır” diye konuştu.
şokhaber.net

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum