SAMSUNLULARA ÇOK GÜVENİYORUM

Samsun'da 18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında 97 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek olan 23

SAMSUNLULARA ÇOK GÜVENİYORUM
16 Temmuz 2017 - 21:10
Samsun'da 18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında 97 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları hakkında açıklamalarda bulunan Vali Osman Kaymak, "Deaflympics 2017, Türk misafirperverliğinin dünyaya göstermek adına için müthiş bir fırsat. Ben kentte bulunan bütün bürokrat arkadaşlarımıza, görevlilere, esnafa ve tüm Samsun halkına çağrıda bulunuyorum. Lütfen, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarını sahiplenelim. Gerçek bir ev sahibi gibi, onları üzmeden, incitecek bir davranışta bulunmadan, bu tür ortamlara fırsat vermeden, onların huzur içerisinde spor tesislerine ulaşmalarını, müsabakalardan sonra da huzur içinde istirahat edecekleri yerlere gitmelerini sağlayalım. Onlardan bu şekilde çalışmalar yürütmelerini bekliyoruz" dedi.
SAYIN BAKANIMIZI YALNIZ BIRAKMAMALIYIZ’
Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nun hizmete girmesiyle beraber 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenin de bu statta yapılacağını ifade eden Vali Osman Kaymak, "Bu açılış töreninin görkemli olması için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, çok gayret sarf ediyorlar. Biz de onu yalnız bırakmamalıyız. Bu iş sadece Bakanımız Sayın Akif Bey’in işi değil, hepimizin işi. Bu bakımdan halkımızın stadyumu doldurmasını bekliyoruz. Görkemli bir açılış yapılması hem Samsun için, hem de Türkiye için önem arz ediyor. Ben bu vesile ile tüm Samsunlu hemşerilerimizi açılış törenine davet ediyorum" diye konuştu.
SAMSUNLULARA ÇOK GÜVENİYORUM
Samsun’un huzur içinde yaşanılan bir şehir olduğunu ve dışardan da olumsuz bir şekilde anılmadığını belirten Vali Kaymak, “Samsunlular medeni ve dünyaya entegre olmuş, aydın insanlardır. Bu yönleriyle ben Samsunlulara çok güveniyorum. Olumsuz bir olay olacağına yönelik bir endişem yok. Bu çerçevede şehrimizin olimpiyatlar döneminde 3 bin 100’e yakın polis memuru ve bin 280’e yakın da jandarma personeli sadece bu etkinlikte görev yapacak.. Dışarıdan da çok sayıda polis memuru nu görevlendirerek güvenlik tedbirlerini almış durumdayız. Yani hem güvenlik, hem de trafik akışı yönünden sporcularımız için ciddi tedbirler almış durumdayız. Güvenlikte şöyle bir tabir vardır. Her kişinin başına polis koyamazsınız; kişinin kendi vicdanı polisidir. Bu anlamda bütün Samsunluların yardımlaşma adına güvenlik ekiplerine yardımcı olacağını düşünüyor, onlardan güvenlik güçlerimize karşı anlayışlı olma çağrısında bulunmak istiyorum" dedi.
OLİMPİYAT ŞEHRİ SAMSUN ÜNVANI KALICI OLACAK
Samsun’un ilkadım, liman, meşale, sağlık, spor, turizm gibi sıfatlarının yanı sıra bir de  ‘Olimpiyat Şehri Samsun’ olarak anılmasıyla ilgili de konuşan Vali Kaymak, “Deaflympics 2017 ile beraber ‘Olimpiyat Şehri Samsun’ ünvanının müsabakaların sorunsuz bitip, gelen misafirlerin burada en iyi şekilde karşılanıp, uğurlanmasının ardından bu kentte kalıcı olacağına inanıyorum. Bu vesile ile özellikle Samsunlulardan bu unvanının kalıcı olması için özverili olmalarını isteyerek kendilerinden destek bekliyorum" şeklinde konuştu.
TÜM SPORCULARA BAŞARILAR DİLİYORUM
Müsabakalarda yer alacak tüm sporculara başarılar dileyen Vali Kaymak, “Bu olimpiyatların ilimiz, Türkiye'miz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyorum. Şimdi bütün Türkiye Samsun'u konuşurken olimpiyatlardan sonra da bütün dünya Samsun’u konuşacak. Bu anlamda müsabakalarda yarışacak milli sporcularımıza ayrıca başarılar diliyorum. İnşallah çok sayıda altın madalya alırlar ve bayrağımızı göndere çıkarırlar” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum