SAMSUNSPOR TAKIM OLMA YOLUNDA

SAMSUNSPOR TAKIM OLMA YOLUNDA Samsunspor deplasman da PTT 1

29 Eylül 2014 - 12:20
SAMSUNSPOR TAKIM OLMA YOLUNDA

Samsunspor deplasman da PTT 1. Lige yeni düşen Kayserispor karşısına çıktı.

Kayserispor kadrosunda iyi futbolcular bulunduran bir ekip. Samsunspor ise sezona yeni hoca ve yeni transferlerle ekonomik sıkıntılar içerisinde ligde bir şeyler yapmaya çalışan bir takım.

Kayseri şehir olarak kendini açmış, sporda Süper Lig’de ve PTT 1, Liginde takımı olan, Alt yapısı stadı mükemmel olan bir kent.

Samsunspor 2012-2013 sezonundan bu yana ilk defa Kayserispor ile karşılaşıyor.

Müsabakaya Kayserispor hızlı başladı. Daha ilk dakikalarda Samsunspor kalesinde gol arayan Kayserispor kaleci Furkan’ı geçemedi.

Samsunspor defans hattı ile Kayserispor’a ilk yarı geçit vermedi.

Müsabakanın ilk çeyreğinde biraz olsun oyunda dengeyi kuran Samsunspor Kayserispor’un hızını kesti. Umar ve Mbılla ikilisi ileride etkili olunca Kayseri fazla çıkamadı. 32. Dakikada Kayserispor’dan Mehmet Eren’in sakatlanarak oyundan çıkması Samsunspor’un işine yaradı.

İlk yarı Samsunspor rakibine oranla iyi olmasa da devreyi beraberlikle bitirerek soyunma odasına gitti.

İkinci yarıya da hızlı başlayan bir kayseri vardı. İlk yarıda olduğu gibi Samsunspor kalesine yüklenen Kayserispor Furkan’ı geçemedi.

Sağdan, soldan bindirmelerle Samsunspor defansını geçemeyen Kayseri bu sefer göbeği denedi. 65. Dakikada ceza alanı çizgisi üzerinde verkaç ile Turgut Doğan Şahin Furkan ile karşı karşıya kalarak golünü atıyor. Samsunspor’un alt yapısından yetişen Samsunspor’da top oynayan Doğan Şahin’le Kayserispor aradığı golü buldu.

Samsunspor golün şokunu çabuk atlattı. Oyunda dengeyi kurdu. İlk yarıda olduğu gibi Umar Mbılla ikilisi iyi oynuyordu. Golden 3 dakika sonra Mbılla ile Samsunspor beraberliği sağladı.

Samsunspor ikinci yarıda rakip kalede bulduğu pozisyonları iyi değerlendiremedi. Girdiği birçok gol pozisyonunu gole çeviremedi.

Bunun yanında Kayserispor da girdiği gol pozisyonları Furkan’da bitince aradığını bulamadı.

Samsunspor iyi yolda olduğunu gördük diyebiliriz. Geçmiş maçlara baktığımızda koşan, çabuk oynayan, iyi pas yapan takım olarak gözümüzde gözüktü.

Bunun neticesinde Kayseri’den 1 puanla dönmesini bildi.

Özellikle bu maçın kahramanı kaleci Furkan’dı. Sadece bu maça has olmasa gerek kalesine geçtiği günden beri görevini çok iyi bir şekilde yaptı. Önü açık olan bu genç yeteneği Samsunspor kazandığı için Samsunspor açısından da büyük başarı diyebiliriz. Sadece Furkan değil arkadan gelecek olan diğer yetenekler de buna eklendiğinde Samsunspor’un iyi yolda olduğunu söyleyebiliriz.

Kısacası Samsunspor takım olma yolunda…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum