SAMSUNSPOR'A SANAT DESTEĞİ

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof

SAMSUNSPOR'A SANAT DESTEĞİ
07 Ocak 2018 - 10:01
OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin EKER, Samsunspor’a bu zor günlerinde sahip çıkmak ve maddi anlamda da katkı sağlamak üzere 13-20 Temmuz 2017 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 15 Temmuz 2016 Hain Darbe Girişimi yıldönümü nedeniyle “MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ ZAFERİ” adlı sergi etkinliği adıyla ve 15-30 Kasım 2017 tarihlerinde de OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde “25.KARE” adıyla sergilenen 30 adet eserden oluşan kişisel sanat sergisini 555 Bin Türk Lirasına satılığa çıkardı.
Samsunspor’un hem ekonomik hem de yönetsel anlamda çektiği sıkıntılara şahit olmaktan duyduğu üzüntüyü dile getiren Prof. Dr. Metin EKER, “bir öğretim üyesi olarak ve Samsunlu bir sanatçı olarak yapabileceğim katkının en ideal ve nitelikli bir içeriğe sahip olan “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi karşısında Türk Milleti’nin kahramanlık ve birlik destanı”nı işlediğim sanat eserlerimi satılığa çıkarmak olduğunu düşündüm. Temmuz ayında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın, TBMM Başkanımızın, Bakanlarımızın ve yaklaşık 2 Bin şehit yakını ve gazilerimizin de katılımıyla sergilenen ve şereflenen sanat eserlerimi, bu konuda duyarlı olan/olması gereken maddi durumu iyi kurum ya da şahsiyetlerin satın alması, bu konuda gerekirse bir müze oluşturması ya da bir bellek mekanı içinde sürekli sergilenmesi imkanlarını yaratması ümidiyle 555 Bin Türk Lirası gibi değerli bir bedelle el değiştirmesini ve gelirinin tümüyle Samsunsporumuza verilmesi dileğimi dile getirmek istiyorum” dedi.
Prof. Dr. Metin EKER, “Samsun’a ve Samsunspor’a layık olmanın sorumluluğunu taşıyan bir Samsunlu olarak hassasiyetlere iştirak sağlamanın gereğine inanmış olan tüm Samsunluları ve Samsunspor sevdalılarını Samsunspor’a bir kez daha ve kuvvetle sahip çıkacaklarını biliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum