Samsun'u dünya şehri yapabiliriz

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Av

Samsun'u dünya şehri yapabiliriz
26 Şubat 2015 - 20:20
AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Av. Yılmaz Hocaoğlu, “Samsun bir dünya şehri olabilir. Bunun için şehrimizde her şey uygun. Ticarette, turizmde, sağlıkta, tarımda Samsun’u bir dünya şehri haline getirmek için çalışacağız” dedi.

Seçim gezileri kapsamında ilçeleri gezen AK Parti Milletvekili Aday Adayı av. Yılmaz Hocaoğlu, AK Parti Canik ve İlkadım Teşkilatlarını ziyaret etti. Canik’te AK Parti İlçe Teşkilatına misafir olan Hocaoğlu, İlçe Başkanı Ercan Eler ve teşkilat yöneticileri ile görüştü. Kendisinin de teşkilattan geldiğini ve teşkilatların önemini bildiğini belirten Hocaoğlu, milletvekili seçilmesi halinde daha önce olduğu gibi yine teşkilatlarla uyumlu bir şekilde şehri daha ileriye taşımak için çalışacağını söyledi.

Samsun’da her şey uygun

Hocaoğlu Canik ziyaretinin ardından İlkadım’a geçti. AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret eden Hocaoğlu, burada İlçe Başkanı Adnan Varol ve teşkilat yöneticileri ile sohbet etti. Günümüzde artık şehirlerin yarıştığına dikkat çeken Hocaoğlu, “İçine kapanık, kendi dar çerçevesinde kalmış bir şehrin gelişmesi mümkün değildir. Samsun bir dünya şehri olabilir. Bunun için şehrimizde her şey uygun. Ticarette, turizmde, sağlıkta, tarımda Samsun’u bir dünya şehri haline getirebiliriz” dedi.

Altyapıyı hızlandıracağız

Samsun’un her türlü ulaşım imkanının olduğunu dile getiren Hocaoğlu, “Havayolu, denizyolu, karayolu ve demiryolu ulaşım imkanlarımız mevcut. Havaalanının kargo tesislerinin kapasitesinin artırılması, yine havaalanı yakınlarına bir lojistik merkez kurulması önemlidir. Hızlı tren hattının kurulması ve var olan demiryolu hatlarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Eğer bu altyapı hizmetlerini tamamlarsak ilimiz bir ticaret üssü haline gelecektir. Biz bu altyapının daha hızlanması için çalışacağız. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Anadolu’nun mallarının dünyaya pazarladığı bir ticaret merkezi olabiliriz” diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum