SAMSUN'UN MARKASI AHOB, MEB'İN GÜNDEMİNDE

Samsun'un markası olmaya aday Anlayarak Hızlı Okumaya Başlangıç (AHOB) Programı'nın faydaları, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarıyla paylaşıldı

SAMSUN'UN MARKASI AHOB, MEB'İN GÜNDEMİNDE
08 Ocak 2016 - 11:31
Samsun'un markası olmaya aday Anlayarak Hızlı Okumaya Başlangıç (AHOB) Programı'nın faydaları, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarıyla paylaşıldı. Programın bir sürümü 18 milyon kullanıcıya ulaşan MEB'in bilişim sitesinde yayınlanacak.
Samsun Teknopark'ta Zeka Soft Yazılım Ticaret A.Ş. geliştirilerek, üretimi yapılan Anlayarak Hızlı Okumaya Başlangıç programıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Samsun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle 22 okuldaki öğrencilerde pilot olarak uygulamaya konulan AHOB, MEB'in de dikkatini çekti.  
AHOB MEB'İN SİTESİNE GİRECEK

Yavaş okuma, okuduğunu anlamama, okuma bozuklukları, dikkat eksikliği, göz kasları tembelliği ve disleksi problemi olanlarda yüzde 200'e varan bir etki yapan AHOB'un üreticisi Zeka Soft Ticaret ve Yazılım A.Ş. Genel Müdürü Şadi Coşkun, MEB'de bazı ziyaretlerde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş ile görüşen Şadi Coşkun, geliştirdiği programla ilgili bilgiler verip, istatistikleri sundu. Programın faydalı olduğunun istatistiklerde görüldüğünü söyleyen Ateş, MEB'in 18 milyon kullanıcıya hitap eden Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) bu programı yayınlamayı teklif etti. Bu gelişmeyle programın demo sürümü EBA'da kullanıcılara sunulacak.
3 GÜN SONRA GELİŞİM BAŞLIYOR
Zeka Soft Genel Müdürü Şadi Coşkun da, kendilerini kabul ettiği için Dinçer Ateş'e teşekkür ederek, geliştirilen bilgisayar programı AHOB'u şuan da 4 bin 797 kişinin kullandığına dikkati çekti. 7 ve 17 yaş arası gruplarda programı kullanan öğrencilerin başarısında yüzde 600 ile yüzde 40 arasında artış gözlemlendiğini söyleyen Coşkun, "Samsun'da 650 öğrenci üzerinde pilot olarak uygulamaya başlanan program ile öğrencilerin okuma ve derslerinde artış görüleceği yapılan araştırmalarda anlaşılmıştır. Bilgisayar programını kullanan öğrenciler daha 3 gün sonra okuma ve okuduğunu anlamada başarıyı yakalamış oluyorlar" dedi.
AHOB programı geçtiğimiz hafta, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in desteği ile il ve ilçelerdeki 22 okulda toplam 660 öğrencide pilot olarak uygulanmaya başlamıştı. ‘Samsun Okuyor’ isimli proje ile bu öğrencilerde AHOB programı ile oluşacak veriler toplanıp, MEB'e aktarılacak.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum