SAMSUN'UN VE BÖLGENİN GÖZBEBEĞİDİR

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN’UN VE BÖLGENİN GÖZBEBEĞİDİR 25

SAMSUN'UN VE BÖLGENİN GÖZBEBEĞİDİR
19 Şubat 2015 - 17:52
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN’UN VE BÖLGENİN GÖZBEBEĞİDİR

25. Dönem Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bekir Şişman Ondokuz Mayıs Üniversitesi kurulduğu 1975 yılından bugüne her geçen gün yatay ve dikey olarak büyüdüğünü belirterek,  OMÜ’nün geçmişte içerisinden üç farklı üniversite çıkardığını söyledi.

OMÜ’de günümüz itibariyle 2250’si akademik olmak üzere 6250 personel çalıştığını ifade eden Doç. Dr. Bekir Şişman, “1700’ü uluslararası/yabancı olmak üzere 48.000 öğrencinin öğrenim gördüğü OMÜ, bugün bünyesinde 17 Fakülte, 3 Yüksek Okul, 11 Meslek Yüksek Okulu, 5 Enstitü, 1 konservatuar, 22 Araştırma ve Uygulama Merkezini barındırmaktadır. OMÜ 2014 yılında 10 bin mezun vermiştir. OMÜ, Bölgenin en büyük üniversitesidir” dedi.

2014 YILINDA 4 MİLYON HASTA BAŞVURUSU

Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bekir Şişman OMÜ’nün 2014 yılında 136 bilimsel projeye destek verdiğini belirterek, “Üniversitede görev yapan öğretim üyelerinin ise 28 TÜBİTAK, 6 Avrupa Birliği, 4 OKA ve 4 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (SANTEZ/Sanayi Tezler) projesi destek kapsamına alınmıştır. Bölgenin en büyük Araştırma Hastanesi olan OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine 2014 yılında yaklaşık 4 milyon hasta başvurmuştur. Hastane bünyesinde son bir yılda 20 bin ameliyat gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık 300 milyon TL’lik bir bütçeye sahip olan üniversitede son olarak Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi ve İletişim Fakültesi hizmete girmiş ve öğrenci almaya başlamıştır. Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi kurulmuş olup, önümüzdeki dönem öğrenci alması beklenmektedir. Yakın bir gelecekte ise İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin kuruluşu tamamlanacaktır. Kampus içerisinde öğrenciler için Yaşam Merkezi ve ayrıca Sanayi üniversite işbirliği kapsamında yapılmış olan Teknopark tamamlanarak hizmete açılmıştır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Onkoloji ve Tanı Merkezi, Türkiye’nin en büyük ve modern Diş Hekimliği Fakültesi 2016 yılında tamamlanarak hizmete açılacaktır. OMÜ’nün son 5 yıl içerisinde çok büyük atılım gerçekleştirdiği bir gerçektir” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Üniversite Sanayi İşbirliğinin çok önemli olduğunun altını çizen Doç. Dr. Bekir Şişman, “Üniversitenin bu yönde ciddi çalışmaları olduğuna şahitlik ediyoruz. Özellikle teknik ara eleman yetiştirmek üzere Yeşilyurt Demir Çelik Fabrikası tarafından yapılmış olan Yeşilyurt MYO bölgenin ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere eğitim faaliyetine devam etmektedir. Ayrıca üniversite bünyesinde öğrenim gören özellikle teknik ve mühendislik bölümü öğrencileri stajlarını Samsun’daki sanayi kuruluşlarında yapabilmektedirler. Bu ilişki önümüzdeki süreçte gelişerek devam edecektir. Biz üniversitemizin gelişmesi, ülkeye ve Samsun’a hizmet etmesi yönünden her türlü katkıyı sunmaya hazırız” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum