Sanat İle Gülen Yüzler...

2015 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen "Sanat İle Gülen Yüzler” Projesi açılış töreni yapıldı

Sanat İle Gülen Yüzler...
20 Mart 2015 - 00:09
2015 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen "Sanat İle Gülen Yüzler” Projesi açılış töreni yapıldı.

Ordu Kültür  Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Vali irfan BALKANLIOĞLU, Büyükşehir Belediye  Başkanı Enver YILMAZ, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, OTSO Başkanı Servet ŞAHİN, Ordu Ahi İnsani Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat ILGAZ, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ümit ŞENER, Altınordu Belediyesi Proje Koordinatörü Selma ARSLAN, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile engelli aileleri ve davetliler  katıldı.

Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi koordinesinde Altınordu Belediye Başkanlığının başvuru sahibi olduğu ve ortakları Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), Ordu Üniversitesi (ODÜ), Ordu Ahi İnsani Yardımlaşma Derneği (ORİSYAD) tarafından yürütülecek olan "Sanat İle Gülen Yüzler” projesi açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Valilik olarak projeye destek verdiklerini belirterek, "Sanat İle Gülen Yüzler” Projesinin yerinde ve en anlamlı projelerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Engelli birey ve ailelere yardımcı olunması gerektiğini ve desteğe ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Vali BALKANLIOĞLU, ”Toplum olarak engelli kardeşlerimize ve ailelerine yardımcı olmalıyız. Hepimiz birer engelli adayıyız. Şehir dizaynından, kamu kurum ve kuruluşların  dizaynına kadar her şeyde onların hayatını kolaylaştırmak hepimizin görevi. Engelli kardeşlerimiz toplumda  hak ettikleri yere gelecektir. Onların yeteneklerini ortaya çıkarmamız gerekiyor” diyerek, projenin örnek olmasını diledi ve engelsiz bir yaşam dileğinde bulundu.

"Sanat İle Gülen Yüzler Projesi  bizlere mesaj verdi. Bu mesajı kamu kuruluşları olarak yerine getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” diyen Büyükşehir Belediye  Başkanı Enver YILMAZ, “projeyi sizlerle birlikte yürüteceğiz” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ ise konuşmasında, “Proje ile engelli kardeşlerimize  hayatı kolay kılabilme mücadelesi verecek, toplumda birlikte yaşamak için çalışacağız. 48 başvuru sahibini müzik, resim ve diğer sanat dalları ile ilgili yeteneklerini ortaya çıkarmalarında yardımcı olacağız. Bu proje engelli kardeşlerimizin yüzünü güldürecek” diye konuştu.

Proje ile ilgili bilgi veren Altınordu Belediyesi Proje Koordinatörü Selma ARSLAN projenin bütçesinin 103.690,00 TL olduğunu, 54.190,00 TL tutarın ise Ordu Valiliğince proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınan proje tahsisli ödenek ile karşılanacağını belirterek, proje kapsamında 48 engelli bireyin sanat eğitimi alacağını ifade etti.

Tören, proje açılış kokteyli ile sona erdi.

2015 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen "Sanat İle Gülen Yüzler” Projesi 12 ay süreyle uygulanacak.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum