SAVAŞ MAĞDURU ABDULLAH YARDIM BEKLİYOR

Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, "Samsun'un Canik ilçesindeki Yavuz Selim Mahallesinde ikamet eden Türkmen aile bir evde 21 kişi yaşayarak yaşam mücadelesini sürdürüyor"

SAVAŞ MAĞDURU ABDULLAH YARDIM BEKLİYOR
04 Haziran 2018 - 14:26
Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, "Samsun'un Canik ilçesindeki Yavuz Selim Mahallesinde ikamet eden Türkmen aile bir evde 21 kişi yaşayarak yaşam mücadelesini sürdürüyor" dedi.
Yaşam mücadelesi veren aileye mahalle sakinleri yardımcı olmaktadır. Bir yetimhane gibi duran evde eşya yok. Çocuklar yerde yatmaktadır. Bir arada yaşayarak yaşama mücadelesi veren Iraklı Türkmen aileye yardım elini uzatan Türk Kızılay’ı Ailenin bulundukları evin eşyaları temin etmek için çalışılıyor. Türk Kızılay’ı Canik Şube Başkanlığı gönüllüleri devreye sokarak ailenin mağdur olmaması için gerekeni yapıyor. Evde bulunan çocuklara kılık kıyafet ve ayakkabı getirilirken evde bulunan 6 yaşındaki Abdullah isimli erkek çocuğunun ayak parmak uçları olamadığı için ayakkabı giyemiyor. Her iki ayağının parmak uçları olmayan Abdullah için Türk Kızılay’ı Canik Şube başkanlığı hayırseverden yardım bekliyor.
ABDULLAH İÇİN SEFERBER OLDUK
Yardımseverlere seslen Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, ”Bizler enser olarak Savaş mağduru aileye sahip çıkmak için dinamiklerimizi devreye soktuk. Ve ayrıca aileye yardımcı olması için gönüllülerimizi davet ettik. Aile kalabalık olduğu için daha çok malzemeye ihtiyacımız var. Ailenin bulunduğu evde gıdaya, temizlik malzemelerine ve ev eşyalarına ihtiyaç vardır. Yardımseverleri bereket ayında yardıma davet ediyoruz. Bu ailede bulunan Abdullah isimli yavrumuzun ayak parmak uçları savaştan dolayı zarar görmüş. Ayakkabı giyemiyor. Bizim derdimiz bu yavrumuzun tedavi olması ve ayakkabı giyebilmesidir. Abdullah için yardım çağrısında bulunuyoruz. Bir an önce tedavi olmalıdır. Yardım severlerin Türkmen aileye yardımcı olmalarını istiyoruz ”diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum