SEDA ORTAÇ AVRUPAYI SALLADI!

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünün Uluslararası üne sahip solist sanatçısı Seda Ortaç, İtalya ve İsviçre ülkelerinde bir dizi konser ile 21-26 Haziran tarihleri arasında seyirci ile buluşacak

SEDA ORTAÇ AVRUPAYI SALLADI!
27 Haziran 2016 - 19:36
7- Boş kalıp haberSamsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünün Uluslararası üne sahip solist sanatçısı Seda Ortaç, İtalya ve İsviçre ülkelerinde bir dizi konser ile 21-26 Haziran tarihleri arasında seyirci ile buluşacak.
İstanbul doğumlu Seda Ortaç İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera bölümünden mezun oldu.1998 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde çalışmaya başladı. Bu kurumda vokal tekniği için İtalyan Bariton Montefusco daha sonra tenor Erol Uras repertuvar için Elisabettadi Stafeno, Natalie Chantrusvilive ünlü besteci ve Orkestra Şefi Selman ADA ile Belcanto çalışmalarında bulundu.2009 yılında açılan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde solist olarak çalışmaya başladı.
1SEDA ORTAÇ HAZİRAN AYINI DOLU DOLU GEÇİRDİ
2011 yılında Montagnana’da yapılan 9. Uluslararası G. Martinelli-A.Pertille Şan yarışmasında 1. Olarak büyük ödülü kazanan soprano  Seda Ortaç İtalya, Roma, Üsküp, Tokyo ve Kazakistan ülkelerinde birçok eserde rol almıştır. Ünlü besteci Giovanni Batiista Pergolesi’nin Stabat Mater eserini seslendirmek üzere Ünlü soprano Seda Ortaç  21 Haziran İtalya Chiavenna, 23 Haziran İsviçre ülkesi Zuoz, 24 Haziran 2016 Scoul 25 Haziran 2016 Sent Moritz ve 26 Haziran 2016 Val Mustair  kentlerinde  sahne aldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum