Şehidimiz Hüseyin Var, Ölümünün 22'inci Yıl Dönümünde Dualarla Anıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “22 yıl önce Van’ın Çatak ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen oğlum Hüseyin Var için Mevlid-i Şerif okuttuk ”dedi.

Şehidimiz Hüseyin Var, Ölümünün 22'inci Yıl Dönümünde Dualarla Anıldı
25 Ekim 2020 - 22:22
Van’ın Çatak ilçesinde 1998 yılında teröristler tarafından şehit edilen Hüseyin Var, ölümünün 22'inci yıl dönümünde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri dernek binasında okunan dualarla anıldı. Şehidin annesi ve aynı zamanda dernek başkanı olan Saadet Var, “ Oğlumu bir anne olarak unutmak mümkün değil ve oğlum her gece rüyalarıma giriyor” dedi.
Oğlum Hüseyin Var İçin Mevlid-İ Şerif Okundu
Okutulan mevlitte Hüseyin Var’ın yanı sıra toprağı vatan yapmak, vatanımızın bekasını devam ettirmek uğruna seve seve canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının, ebediyete intikal etmiş olan kahraman gazilerimizin ruhlarına da dualar okundu. Düzenlenen mevlit töreni manevi duyguların doruğa çıktığı ve duygusal anların yaşandığı bir tören oldu. Dernek Başkanı Saadet Var, “ Pandemi nedeni ile kurallara uyarak derneğimizin bayan üyelerinin katılımı ile teröristler tarafından şehit edilen oğlum Hüseyin Var için Mevlid-i Şerif okutturduk.  15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, geride kalan gözü yaşlı ailelerine sabırlar ve yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Hainler asla emellerine ulaşamayacaklar. Bu ülke sahipsiz değil“ diye konuştu.
Şehit Ailelerimizin Gözünden Yaş Eksik Olmuyor
Şehit ailelerimizle birlikte dernek binasında düzenli olarak şehit oğullarının adına Mevlid-i Şerif okuttuklarını belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner,“ Ülkemiz için canlarını seve seve feda eden Mehmetçiklerimizin yanı sıra 22 yıl önce şehit olan Sayın Başkanımız Saadet Var’ın oğlu Hüseyin Var için de dernek binamızda Mevlid-i Şerif okuttuk. Şehit düşen Mehmetçiklerimizin geride bıraktıkları gözü yaşlı ailelerine sahip çıkmak bizim asli görevimizdir. Şehitler vurulunca değil unutulunca ölür. Bizler de her zaman Mevlid-i Şerif okutarak şehitlerimizi anıyoruz” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum