Şehir hastanesi

Şehir hastanesi Sağlık bakanlığının özellikle büyükşehirlerde uygulamaya aldığı şehir hastaneler projesi papatya ekmeklerine benziyor

21 Eylül 2014 - 20:41
Şehir hastanesi

Sağlık bakanlığının özellikle büyükşehirlerde uygulamaya aldığı şehir hastaneler projesi papatya ekmeklerine benziyor.

Ortada bir büyük hastane ve etrafında dal hastaneleri aynı kampus içine oturtuluyor. Muayeneye gelen vatandaş tüm hastaneleri bir arada buluyor. Hastane, hastane dolaşmıyor.

Bu uygulamanın arkasında aslında özelleştirme var. Devlet elindeki hastaneleri bir iş adamına bir şirkete veriyor karşılığında şehir hastanesi yaptırıyor. Bunun bir adım ötesi şehir hastanesini yapan aynı zamanda 29 yıllığına kiralayacak ve tüm personel o şirketin elemanı olacak. Adı da yap işlet devret olacak. İşleten bıraktığı hiç görülmediğinden devlet sağlığı sırtından atacak. Sosyal güvenlikteki kara delik kapanacak sağlıkta dönüşümün asıl gayesi bu. Onun için de tüm personel alıştırma yöntemiyle sözleşmeli yapıldı.

Sağlık müdürlüğünün yetkileri üçe bölündü. Bunu gören Doktorlar özel hastanelere kaçtı. Hastanelerin içi boşaltıldı. Özel hastanelere katkı payı koyulunca vatandaş devlet hastanelerinden vaz geçmedi yığılmalar halen devam ediyor.

Biz aylardır bu köşelerde şehir hastanesi için Avni Aker stadyumu, Yavuz Selim stadyumu son derece uygundur dedik. Gelin otoparkı dahi olmayan 30-40 senelik Yavuz Selim kemik, Ahi Evren kalp ve Fatih devlet hastanesini TOKİ’ye verelim. ,Akçaabat Fatih stadyumu zaten bu kurumda. TOKİ buralarda da bina yapsın satsın. Akyazı’ya yaptığı masrafları çıkarsın. Sağlık Bakanlığı Numune hastanesine alttan bağlı şehir hastanesi, altını komple otopark yapsın. Sağlık Bakanlığı TOKİ’ye borçlansın dedik.

Büyükşehir belediye başkanı Dr. Orhan Gümrükçüoğlu Fatih devlet hastanesinin etrafını istimlak ederek büyük bir hastane planladı.  Yetmedi, imara da işledi. Yalnız bu mu? Tabi ki değil… Ahi Evren hastanesinin karşısındaki halk sağlığı laboratuvarını boşalttırdı. Etrafındaki camlığı kestirtip bir büyük otopark planladı. Kapatılan sağlık müdürlüğü tamirhanesinin yolun üstüne oturduğunu yolu daralttığını hatta Şükraniye camisinin önünü kestiğini de göremedi. Başkan Dr. Gümrükçüoğlu’nun görmediğini Sağlık Bakanı Ziya Müezzinoğlu gördü.  Burada şehir hastanesi olmaz…  Alternatif üretin dedi.

Alternatif projesi olamayan belediyemizin muhterem Başkanı Sağlık Bakanı Müezzinoğlu bir dakika olsun yalnız bırakmadı. Sınırları aştı Rize’ye kadar peşine gitti. O gün şehir, sele suya gidiyor! Belediye ekipleri çaresiz sağa sola koşuşturuyor… Başkan Dr. Gümrükçüoğlu ve görevden alınan müsteşar Prof. Dr. Nihat Tosun Bakan Müezzinoğlu’nun peşinden ayrılmıyor… Belli ki eski görev yeri hudut sahilleri… Eski Genel Müdürü hakkında açılan soruşturmanın ucu kendisine ve bunca ihbara rağmen onu görevden almayan Prof. Dr. Tosun’a kadar dayanmasından korkuluyor. Hürriyet gazetesinin manşetten verdiği baldıza kıyak haberi inşallah doğru çıkmaz diyoruz… Sağlıklı günler diliyoruz!

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum