ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİ AĞIRLADILAR…

Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Teşkilatı'nın 171

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİ AĞIRLADILAR…
11 Nisan 2016 - 12:07
Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldönümü nedeniyle Serra Otel’de şehit ve gazi ailelerinin onuruna yemek düzenlendi.

[gallery ids="48279,48280,48281"]
Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıldönümü etkinliği çerçevesinde şehit ve gazi aileleri onuruna düzenlenen yemeğe katılan Vali İbrahim Şahin’i  İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve eşi Azize Yavuz karşıladı. Polis Teşkilatının 171’nci kuruluş yıldönümü gecesine, emniyet teşkilatı mensupları ve eşleri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.
Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EMSAD) Samsun Şube Başkanı Bilal Erim yaptığı konuşmasında, “Polis Teşkilatımızın 171. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Türkiye genelinde bu gün Emniyet Genel Müdürlüğümüz nezdinde bütün illerde 10 Nisan Polis Haftası kutlaması yapılmaktadır. Samsun’da da bu gün Emniyet Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde bizler bir araya geldik. Teşkilatımızda bu güne kadar şehit olan aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyoruz. Şehitlerimizin yakınlarının acısını yürekten paylaşıyoruz. Gazilerimize de bundan sonraki hayatlarında başarılı ve sağlıklı günler diliyorum” dedi.
BU ÖZEL GECEYE HEPİNİZ HOŞ GELDİNİZ DİYORUM
Polis Teşkilatının 171’nci kuruluş yıldönümü etkinliği çerçevesinde şehit ve gazi aileleri onuruna düzenlenen yemekte bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Ülkemizin emniyetini ve huzurunu sağlamak adına mesai mefhumu gözetmeksizin vatan ve millet sevdasıyla görev yapan  başarıları, fedakarlıkları ve kahramanlıkları ile aziz milletimizin sevgisini kazanmış Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel niteliklerinin korunması, kollanması ve geleceğe taşınmasının teminatı olan Türk Polis Teşkilatımızın 171’nci kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamanın haklı gururunu ve onurunu taşıdığımız bu özel geceye hepiniz hoş geldiniz diyorum. Atalarımız dünyanın en güzel bereketli topraklarını 1071 yılında vatan olarak seçmişler ve bizlere emanet etmişlerdir. Bu cennet vatanı ecdadımız canları ve kanları pahasına korumuşlar. Binlerce abide dikerek üzerine bir medeniyet kurmuşlar ve vatan topraklarını korumak için yaklaşık bin yıldır canlarını ve kanlarını feda etmişlerdir. Hassas günlerden geçtiğimiz bu günlerde teşkilat mensuplarımız vatanın birlik ve beraberliği ile bölünmez bütünlüğünün sağlanması, şehitlerin kanlarıyla renklene al bayrağımızın göklerde ilelebet dalgalanması, milletimizin can ve mal güvenliğinin temini için canı pahasına görev yapmaktan tüm bu değerler uğruna gözünü bile kırpmadan şehit olmaktadır. Kendisini toplumun bir parçası olarak gören teşkilatımızla geleceğin daha huzurlu ve daha güvenli olacağına yürekten inanıyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor bu güzel anımıza teşrif ederek bizleri onurlandırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.
ŞEHİT AİLELERİYLE VE GAZİLERİMİZLE YETERİNCE İLGİLENEMİYOR OLABİLİRİZ
Vali İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmasında, “Bu gün Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 171’nci yılını kutluyoruz. Emniyet Teşkilatımız 1845 yılında kurulmuştur. İlk kurulduğunda 1937 yılına kadar belli aşamalardan geçmiş teşkilatımızın bugünkü yapısı 1937 yılında şekillenmiştir. Bu teşkilatımız her geçen gün gelişmiş sadece Türkiye’de değil, Dünya’da etkin bir kariyer noktasına taşınmış bir teşkilattır. Sizi cani yürekten kutluyorum. Bu ülkeye biz Türkler Malazgirt Savaşından sonra girdikten sonra mücadele bazen yumuşadı, aşağıya doğru seyri düştü ama hiçbir zaman ortadan kalkmadı. Bizim dünden daha uyanık, daha dik, daha kararlı ama daha inançlı çalışmamız gerekiyor. Bu akşam şehit ve gazi aileleri ile birlikteyiz. Katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Takdir edersiniz ki, bizler şehit aileleriyle ve gazilerimizle yeterince ilgilenemiyor olabiliriz. Ama bunu biraz iş yoğunluğumuza verin. Her zaman sizden gelen bir talebi biz emir telakki ediyoruz. Şehit yakınlarını ve gazilerimizi biz çok önemsiyoruz. Ayrıca bunun bir görev olduğunu da biliyoruz" dedi.
DEVLET TERÖR KONUSUNDA BU MÜCADELEYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRMEKTEDİR
Samsun  gerçekten sakin bir şehir. Trafik kazaları ile bazen huzurumuzun kaçtığı ama terör adına hiçbir şeyin olmadığı ama olmayacak anlamına gelmediği bir şehirdir vurgusunu yapan Vali Şahin," Dünden biraz daha uyanık olmalıyız. Çünkü terör örgütünün arkasındaki güçler ve dolayısıyla terör örgütü Karadeniz Bölgesi'ne ulaşmayla ilgili yapılacak çabalar Samsun’u biraz hedef gibi görmektedir. Onun için yirmi dört saatimizi herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sürdürüyoruz. Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Teşkilatımızla birlikte ilimizde gerekli yol boylarını, şehrin giriş çıkışlarını, şehrimizin ilçelerine giden belli yollarında ve sürekli aynı yerde olmayan bölgelerde araçların takibi, kontrolü ile ilgili çok ciddi çaba sarf ediyorlar. Bu mücadeleyi asla bırakmayacağız. Çünkü hiçbir zafiyete fırsat vermememiz gerekiyor. Aksi takdirde olası olumsuzluklar takdir edersiniz ki bizleri üzer. Devlet terör konusunda bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmektedir. Asla geri adım atılmayacak, ya teslim olacaklar, ya da kökleri kazınıncaya kadar bu mücadele sürecektir. Gönül arzu etmez ama olası olumsuzluklarda her hangi bir arkadaşımızın yaralanması veya şehit düşmesi durumunda emin olun çok sarsılıyoruz. Biz her şeye rağmen bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Ben bu anlamlı ve özel gecede bu teşkilatta görev yapan ve görevleri sırasında yaşamını kaybeden emniyet teşkilatı mensupları şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Emeklilerimize sağlık ve huzur diliyorum. Görev başındaki arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” diye ifade etti.
Konuşmaların ardından, Vali İbrahim Şahin, Emniyet Teşkilatındaki Orkestrasyon Şefliği dolayısıyla yaptığı gayretli ve başarılı çalışmalardan dolayı Emniyet Müdürü Vedat Yavuz’a başarı belgesi verdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum