"SESLİ KÜTÜPHANE" AÇILDI

Samsun Valisi İbrahim Şahin “Engelleri Aşıyoruz Projesi” kapsamında, Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi içinde oluşturulan görme engelliler için Türkiye’de 15

"SESLİ KÜTÜPHANE" AÇILDI
21 Nisan 2015 - 20:56
Samsun Valisi İbrahim Şahin “Engelleri Aşıyoruz Projesi” kapsamında, Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi içinde oluşturulan görme engelliler için Türkiye’de 15.ncisi olan ‘Sesli Kütüphane’nin açılışını gerçekleştirdi.

  1. ‘Sesli Kütüphane’nin açılış töreni öncesi Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen programda, Bafra Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından zeybek gösterisi sunuldu.


Gösterinin ardından bir konuşma yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “Bu gün açılışlarımıza katılarak bizleri onurlandıran Sayın Valimize hoş geldiniz diyorum, saygılar sunuyorum. Öncelikle bu kütüphaneyi Bafra ilçemize kazandıran Sayın Hasan Çakın Beyefendi'yi şükranla, minnetle anıyoruz. Bu gibi hayırseverlerimizin sayılarının artmasını diliyoruz. Sayın Valim bu proje iki yıllık bir projedir. Yoğun çalışmalar neticesinde bu projemiz zamanından önce bitmiştir. Bu projedeki amacımız, görme engellilerin kamu hizmetlerine erişiminin sağlanmasıdır. Özellikle görme engelli insanlarımızın kamu hizmetlerine erişimleri konusunda bir engel daha kaldırılmış oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Buradaki slogan ‘Engelleri Aşıyoruz’ ama aslında ‘Engelleri Kaldırıyoruz’, ‘Engelleri Aşmak’ aslında onu bir şekilde başarıp aşmak aynı zamanda o engelin orada kaldığı anlamına geliyor. Biz engelleri ortadan kaldırıyoruz, bir daha karşımıza o tarz engeller çıkmayacak anlamına geliyor. Biz burada ‘Engelleri Kaldırıyoruz’ demek daha isabetli olur. Görme engelli kardeşlerimle benim özel bir hukukum var. Bu hukuk özellikle fakülte yıllarında oldu. TRT Genel Müdürü olduğum zaman biz ‘Engelsiz TRT Projesi’ni başlattık. Bu projenin bize katkısı şu oldu. Fiziksel olarak TRT’nin tüm binalarına işitme ve görme engelli vatandaşlarımız hiçbir insanın ihtiyacına gerek duymaksızın ana kapıdan girdikleri itibariyle kendi imkânlarıyla gitmeleri gereken yere rahatlıkla gidebiliyorlar.

Türkiye’de biz artık iddialıyız. 2023 yılında dünyada ilk 10 ülke arasına gireceksek gerek işitme, gerek görme ve gerekse başka engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını devlet olarak gidermemiz gerekiyor. Bu hem sosyal devlet olma özelliğimizden kaynaklanıyor, hem de bu bizim medeniyetimizde, kültürümüzde vardır. Bu gün burada 15.ncisi açılan bu proje dolayısıyla katkısı olan herkesi kutluyorum. Şu an burada genç yavrularımız var. Her toplantıda söylüyorum, mutlaka okuyun ve anı zamanda yazın. Özellikle siz gençler özellikle bir şeyler yazıp çizeceksiniz ama bunların başlangıcında okur birikiminiz yükselirse yazma kabiliyetiniz gelişir. Onun için bu kütüphaneler bundan dolayı çok önemlidir. Ben boş ve ilginin az olduğu kütüphaneleri gördüğüm zaman inanın içim acıyor.

Kütüphaneleri şenlendireceğiz, dolduracağız. İnşallah görme engelli kardeşlerimiz buralara sıkça gelecekler, belki gören ama bir takım zihni engelleri olan biz şahısların kütüphanelere daha fazla gelmelerini sağlayacaklardır. Belki onlardan dolayı özeniriz, onları kıskanırız ve kütüphanelere daha çok geliriz.  Aslında engeli olmayan gibi gözüken fakat zihnimizde bir sürü engel olan bizler engellerimizi zihnimizden kırıp atalım. Ben tekrar katkısı olan herkesi yürekten kutluyorum. İnşallah bu tarz eserlerimiz sayısal olarak ülkemizde ve ilimizde artar ve herkese hizmet sunar diyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve beraberinde diğer katılımcılar ile birlikte görme engelliler için Bafra İlçesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi içinde oluşturulan Türkiye’de 15.ncisi olan ‘Sesli Kütüphane’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından ‘Sesli Kütüphaneyi gezen Samsun Valisi İbrahim Şahin, yetkililerden bilgi aldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum