ŞIBLE KUZEY KAFKAS HALK DANSLARI EFSANESİ...

Samsun Çerkes Derneği Yönetim kurulu bu hafta dernek binasında Şıble Kuzey Kafkas Halk Dansları ekibi ve hocaları ile bir araya geldi

ŞIBLE KUZEY KAFKAS HALK DANSLARI EFSANESİ...
29 Aralık 2015 - 21:45
Samsun Çerkes Derneği Yönetim kurulu bu hafta dernek binasında Şıble Kuzey Kafkas Halk Dansları ekibi ve hocaları ile bir araya geldi. Ekibin son dönem çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Samsun Çerkes Derneğinde düzenlenen sabah kahvaltısında bir gelen Şıble Kuzey Kafkas Halk Dansları ekibi hocaları ile birlikte dünyaya birlik ve beraberlik masajı verdiler Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Uygun, ”Bunun gibi aktivitelerimizi her zaman birlik ve beraberlik içinde sündüreceğiz” dedi.

[gallery ids="41371,41372"]
BU AİLENİN BİR PARÇASI OLMAKTAN HEP GURUR DUYDUM
Samsun Çerkes Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu kahvaltı programı oldukça neşeli bir ortam gerçekleşti. Kahvaltıda bir de konuşma yapan Samsun Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Uygun "Şıble ekibi bundan yıllar önce  benim de mensubu olduğum belli bir felsefesi olan dans ekibinin de ötesinde bir topluluktur. Bu ekipde dansın yanı sıra çerkes kültürüne bağlı örf, adet, saygı, dostluk ve insanlık gibi kavramlar da öğrenilir. Bu ailenin bir parçası olmaktan hep gurur duydum ve hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Allahımdan tek dileğim var oda azizimizin tadını bozmasın" dedi.
ŞIBLE VARLIĞINI OTUZ  YILDIR DEVAM ETTİRMEKTEDİR
Öte yandan dernek yönetim kurulu üyesi ve Samsun Çerkes Derneği dans ekipleri sorumlusu Yediç Merve Önal ‘da  ‘’Bizleri gururlandıran, umut ışığı olan tamamen gönüllülük esasına dayanarak bu ekibin sürekliliğini sağlayan gençlerle yapılan kahvaltı bizlere de keyif verdi. Şıble varlığını otuz  yıldır devam ettirmektedir. Bir toplumun toplum olabilmesi ve kültürünü yaşatabilmesi için en önemli yapı taşlarından biri olan halk dansları türlü imkânsızlıklar ve zorlu şarlara rağmen kimi lise, kimi üniversite öğrencisi kimisi de başka şehirlerden gelerek şehrimizi  benimsemiş  bu gençlerin çabalarıyla varlığını sürdürmektedir. Biz de bu süreçte Samsun Çerkes Derneği yönetim kurulu olarak derneğimizin 50. yılını sonuna kadar destek olacağımız bu gençlerimizin de katkılarıyla bize yakışan şekilde onur ve gururla kutlayacağımıza inanıyorum "diye konuştu.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum