"ŞİDDET" SAĞLIĞA ZARARLIDIR

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN YAYINLADIĞI MESAJ… Kadınlar, yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda d

"ŞİDDET" SAĞLIĞA ZARARLIDIR
06 Mart 2015 - 19:26
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN YAYINLADIĞI MESAJ…

Kadınlar, yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, anne olmanın getirdiği büyük kutsallığa sahip olan, sorumluluk sahibi, ailesine yön veren ve gelecek nesilleri yetiştirendir. Annelik rolü ile yeni nesillere şekil veren, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynayan kadınlarımız ailenin ve toplumun temel taşıdır. Bu nedenle kadınlarımızın her alanda eğitim alması, gelişmesi ve farkındalığının artması ülkemizin geleceğe yapacağı en büyük yatırımdır. Hiçbir kadın hayatını başladığı noktada sürdürmemeli, sürekli geliştirmelidir.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1977 yılında 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlanmasını kabul etmiştir. Kadınlara eşit hakların verilmesinin dünya barışını güçlendireceği ve kadınların kendilerini geliştirmelerine olanak vereceği düşüncesi bu kabulde önemli rol oynamıştır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlarımızın bilgi düzeyinin yükseltilmesine yönelik aktivitelere, her özel gün ve haftalarda olduğu gibi bu günde de yer verilmesi, etkinlikler düzenlenmesi beklenmektedir. İl düzeyinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek kadınlarımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hedeflenmelidir.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınların eline, emeğine, yüreğine ve varlığına sağlık diyoruz.

Bu vesileyle başta ilimizdeki kadın sağlık çalışanlarımız olmak üzere, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, barış, mutluluk ve huzur dolu yarınlar diliyoruz.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum