Sinop'ta Boyabat ve Bağlıca Elektrik Dağıtım Merkezlerine Dev Yatırım

YEDAŞ, Boyabat ve Bağlıca Dağıtım Merkezleri ile enerji alt yapısını yeniledi. 2021 yılında faaliyete geçen Bağlıca Dağıtım Merkezi'nin ardından, Boyabat Dağıtım Merkezi de 2024 yılında hizmete başladı. Bu dağıtım merkezleri, Boyabat’ta 105 köy, Saraydüzü’nde 30 köy ve Durağan’da 70 köy olmak üzere toplamda, 205 köy, 3 ilçe ve 850 trafoyu kapsayarak geniş bir enerji ağı oluşturuyor.

Sinop'ta Boyabat ve Bağlıca Elektrik Dağıtım Merkezlerine Dev Yatırım
06 Eylül 2024 - 11:43
59.603 müşteriye hizmet veren bu dağıtım merkezleri ile bölgede kesintisiz ve sürdürülebilir enerji hedefiyle faaliyet gösteriliyor. İlgili bölgedeki enerji dağıtımı, 1.379 yüksek gerilim ve 1.665 alçak gerilim olmak üzere toplamda 2.944 km’ye ulaşıyor. Kesintisiz enerji anlayışıyla çalışmalarını sürdüren YEDAŞ, bu kapsamda bölgedeki diğer enerji nakil hatlarını irtibatlandırarak alternatif enerji kaynakları oluşturuyor. Böylece, olası arızalarda irtibatlandırılan trafo ile müşterilere kesintisiz enerji sağlanması hedefleniyor. Dağıtım Merkezleri’nin bu yatırımı, bölgede hem sanayiye hem de yerel halka büyük bir fayda sağlıyor. Boyabat ve Bağlıca Dağıtım Merkezleri sayesinde, enerji sürekliliği temin edilerek sanayi bölgesinde yaşanabilecek enerji kesintilerinin de önüne geçilmiş oluyor. Dağıtım merkezleri ile sanayi üretimi kesintisiz bir şekilde devam ederken, milli ekonomiye de katkı sağlanıyor. Bölgedeki kesintisiz enerji çalışmaları ile müşteri memnuniyeti üst seviyelere taşınıyor. 
Sanayi Bölgelerindeki Kesintisiz Enerji İhtiyacını Karşılayarak Yerel Ekonomiye Destek Oluyoruz
YEDAŞ Sinop Bölge Müdürü Koray Keseroğlu yapılan bu yatırımla ilgili olarak, "Boyabat ve Bağlıca Dağıtım Merkezleri'ne yapılan bu yatırım, bölgemizin enerji ihtiyacını karşılamak ve gelecekteki taleplere hazırlık yapmak açısından oldukça önemli. Bu merkezler sayesinde, enerji nakil hatlarımızı güçlendiriyor ve şebeke kapasitemizi artırıyoruz. Sanayi bölgelerindeki kesintisiz enerji ihtiyacını karşılayarak üretimin devamlılığını sağlıyor ve yerel ekonomiye destek oluyoruz. Ayrıca, alternatif enerji kaynakları oluşturma çabalarımızla enerji arzını çeşitlendiriyor ve olası arıza durumlarında müşterilerimize kesintisiz hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bu yatırımlar, YEDAŞ olarak müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak adına atılmış önemli bir adım. Her geçen gün artan enerji talebine cevap verebilmek için şebeke altyapımızı modernize ediyor ve daha verimli bir sistem oluşturuyoruz. Böylelikle, hem bugünümüzü hem de geleceğimizi güvence altına alıyoruz." dedi. Keseroğlu, YEDAŞ’ın hizmet bölgesine yaptığı yatırımlarla sektöre örnek teşkil ettiğini vurguladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum