SİYASET HUZUR İÇİNDE YAŞATACAK ÇÖZÜM ÜRETECEK

Çatışma ve şiddetin yön verdiği çok zor zamanlardan geçiyoruz

SİYASET HUZUR İÇİNDE YAŞATACAK ÇÖZÜM ÜRETECEK
17 Ağustos 2015 - 15:52
Çatışma ve şiddetin yön verdiği çok zor zamanlardan geçiyoruz. Ölüm haberleri almaya devam ettiğimiz sürece, sağduyu içinde kalmak da zorlaşıyor.  Çatışmaların bir an önce durması ve çözüm üretilmesi gerekiyor. Bunu sağlayacak en yetkili makam ise Meclis; ancak siyasilerden bu konuda ümit veren bir adım göremiyoruz.

Ülkenin yangın yerine döndüğü bugünlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tatil dönemine devam edemez. Meclis sorumluluk alarak iş başına geçmelidir. Meclisteki 4 siyasi parti, 7 Haziran Genel Seçimlerinde sandıktan çıkan uzlaşma mesajının gereğini bir an önce yerine getirmelidir. İlk aşamada çatışmaların durmasını sağlamalı; sonrasında, diyalog ve uzlaşma içinde kalıcı çözümler üretmelidir.

Siyaset hepimizi huzur içinde yaşatacak çözümleri üretmek için varsa; varlığını ispat etmelidir. Bizleri temsilen Mecliste bulunan tüm milletvekilleri ve siyasi partileri, şiddetin, çatışmanın ve kaynağı ne olursa olsun her türlü terör  eyleminin durması; terörle mücadelede kamu görevlileri ve kolluk gücünün sivil halkın gösteri ve ifade hürriyetini kısıtlayacak baskılardan kaçınarak hukuk çerçevesinde kalmalarının sağlanması ve toplumdaki ayrışmanın önüne geçilmesi için sorumluluk almaya çağırıyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum