Siyonist Sermayenin Festivaline Müsaade Etmeyin!

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları İl Başkanı Abdullah Altungeyik, ‘‘Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ve yetkili kurumlara düşen Siyonist sermayenin düzenlediği bu festivale müsaade etmemektir’’ dedi.

Siyonist Sermayenin Festivaline Müsaade Etmeyin!
06 Ağustos 2024 - 21:53
Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları İl Başkanı Abdullah Altungeyik, Batıkpark’da düzenlenecek olan Fanta Festivaline Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yer tahsisine tepki göstererek, festivalin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.
ABD ve İsrail ürünlerine karşı boykot uyguladığı bir dönemde olduklarını vurgulayan Altungeyik, ‘‘Siyonist İsrail’in en büyük destekçisi ve hizmetkârı olan ABD’ye ait bir firmanın PR çalışması kapsamında düzenlediği bu festivalin yer tahsisini yapmak hangi aklın ve hangi vicdanın ürünüdür?  Filistin’de binlerce insanın katledildiği, kan ve gözyaşının oluk, oluk aktığı bu dönemde böyle bir festivalin yapılması yürekleri yaralamaktadır. Bu sebeple Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Batıpark’ı bu festivale tahsis etmesini şiddetle kınıyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Bu Festival İptal Edilmeli
Siyonist İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği soykırımda en az 16 bin 314'ü çocuk, 10 bin 980'i kadın olmak üzere 39 bin 623 Filistinli şehit olduğunu, 91 bin 469 kişi yaralandığını söyleyen Altungeyik, ‘‘Bugün burada Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ve yetkili kurumlara düşen Siyonist sermayenin düzenlediği bu festivale müsaade etmemektir. Samsun’da düzenlenen bu festival, Filistin davası için bir samimiyet testi olarak karşımızda durmaktadır. Filistin şehitleri için, bombalar altında can veren masum yavrular için, şehit İsmail Haniye için bu festival iptal edilmelidir. ‘‘Nehirden Denize Özgür Filistin’’ onurlu Müslümanların şahsiyetli duruşlarıyla sağlanabilir’’ şeklinde konuştu.
Konuşurken Filistin’den, İş Tutarken İsrail’den Yana
‘‘Her ne hikmetse iktidar partisi ve belediyelerine baktığımızda ‘‘Konuşurken Filistin’den yana, iş tutarken küresel sermayeden, ırkçı emperyalizmden ve İsrail’den yana’’ olduklarını görüyoruz.’’ diyen Altungeyik, şunları kaydetti; ‘‘Rahmetli Erbakan hocamızın ideallerini gerçekleştirdiklerini ve onun yolunda ilerlediklerini iddia edenlerin; hocamızın ‘‘İsrail laftan anlamaz, güçten anlar!’’ sözünü iyice tahlil etmelerini öneriyoruz.
Biz bu katliam ve işlenen vahşet karşısında elimiz, kolumuz bağlı oturup duracak mıyız? Çocukları ve bebekleri hedef alan bu vahşet karşısında hayatımızı normal bir şekilde sürdürebilecek miyiz? Elbette, Hayır! Dünyanın her yerinde insanlığını ve vicdanını kaybetmemiş insanlar gibi meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Katil İsrail ve işbirlikçilerini boykot etmeye devam edeceğiz. İktidarı, İsrail ile olan ilişkilerini kesmeye ve İsrail ile olan ticaretini durdurmaya davet edeceğiz. İsrail’e karşı elle tutulur, gözle görülür caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini, bölgemizde huzurun, barışın ve esenliğin sağlanması, akan kanın durması için; Müslümanların birlik ve beraberliklerinin tesis edilmesi gerektiğini daima hatırlatacağız.’’

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum