SİZİN MESLEĞİNİZ EVRENSEL BİR MESLEKTİR

Vali İbrahim Şahin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Mimarlık Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenine katıldı

SİZİN MESLEĞİNİZ EVRENSEL BİR MESLEKTİR
30 Mayıs 2017 - 00:16
Vali İbrahim Şahin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Mimarlık Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenine katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü yüksek lisans öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra Mimarlık Fakültesi'nde öğrenim gören 102 mezun öğrenci adına birinci dönem mezunları birincisi Elif ŞENCAL tarafından bir teşekkür konuşması gerçekleştirildi.
MEZUN ETTİĞİMİZ TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE GÜVENİYORUZ
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç törende yaptığı konuşmasında, ’’Değerli Misafirler, Sevgili Öğrenciler; Bugün öğrencilerimiz için çok güzel bir gün. Onlar as aktörler, tabi onların arkasında çok değerli aileleri var. Anneler ve babalar onlara verdiği emeğin karşılığını bugün onların gözündeki parıltıyı görerek, onların gelecekleri adına attıkları bu adımın kendilerine ve ülkemize sağlayacağı katkıyı düşündükçe gurur duyuyorlar ve mutlu oluyor. Siz öğrenciler ilk mezun olmanın zorluklarını yaşadığınız gibi avantajlarını da yaşayacaksınız. Artık sizler bizim elçilerimiz ve temsilcimizsiniz. Mezun ettiğimiz tüm öğrencilerimize güveniyoruz. Onların ülkemize, milletimize güzel hizmetler edebilmesini ümit ediyoruz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
ÇOK DAHA GÜZEL YAŞANASI MEKÂNLAR OLMASI GEREKİYOR
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Değerli Misafirler, Sevgili Öğrenciler, Bazı meslekler var yörede geçerli, bazı meslekler ulusal düzeyde geçerli, ama sizin mesleğiniz evrensel bir meslektir. Mesleğinizi icra edecekseniz, özellikle dikey mimarisinde çok ciddi eleştirilerin olduğu ülkemizde ve şehrimizde en azından buna parmak basan bir yapı oluşturmak gerekiyor. Bizim şehirlerimizi yaparken ve ortaya çıkarırken mutlak suretle bize de şekil verecek olan şehirlerin çok daha nitelikli, çok daha güzel yaşanası mekânlar olması gerekiyor. Sevgili öğrenciler, ‘Global düşüneceğiz ama lokal yaşayacağız.’ Samsun mimarisi konusunda çok üzüntüyle neredeyse üç-beş ev dışında ev bulamıyoruz. O kadar çok değişime uğruyoruz. O kadar hızlı bir şekilde binalarımız şekil değiştiriyor ki yüz sene, iki yüz sene önceki Samsun mimarisini ortaya çıkarabileceğimiz birkaç bina dışında en azından Samsun merkez de yok. Sizden istirhamımız, mesleğinizi icra ederken ne olur çok dilli ama yurt dışına uzanan ayağınız olsun. Sadece Samsun veya Türkiye’ye sıkışmayın. Evrensel bir mesleğe sahip olmanız dolayısıyla mutlak suretle Türkiye sınırlarını aşın. İnşallah aldığınız bu diplomalarla bu ülke insanına, dünya insanına hizmet edeceğiniz ümidiyle hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.
ÇEVRENİN CANLANDIRILMASI’ HAKKINDA BİR SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ
Dereceye giren öğrencilere diplomaları Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından verildi. Diploma törenin ardından, uluslararası sürdürebilir tasarım öğrenci yarışmasında 3. olan mimarlık araştırma görevlisi Muammer Yaman ve Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi Ali Gökaslan, ’Bir Yapma Çevrenin Canlandırılması’ hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Törene ayrıca, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Hisar Memişoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim görevlileri, öğrenciler ve Mimarlık Fakültesinden mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum