Şoförler çocuklara örnek olmalıdır…

Canik Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu’nun toplantısında, ulaşım alanında önemli bir mesleği icra eden şoförlerin, çocuklara örnek olması gerektiği belirtildi

Şoförler çocuklara örnek olmalıdır…
15 Ocak 2016 - 16:50
Canik Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu’nun toplantısında, ulaşım alanında önemli bir mesleği icra eden şoförlerin, çocuklara örnek olması gerektiği belirtildi.
Canik Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu Ocak Ayı Toplantısı, Çalışma Grubu Eş Başkanı ve Canik Akıl Küpü Etüt Merkezi (CAKEM) Müdürü Ahmet Emrah Gökçe başkanlığında yapıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye İstatistik Kurumu, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile okul idarecileri ve öğretmenlerin de yer aldığı toplantıda, şoförlerin çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekilerek, özellikle servis ve dolmuş şoförlerinin giyim, davranış ve söylemleri ile çocuklara örnek olması gerektiği belirtildi.
ROL MODEL TEŞKİL EDİYORLAR
Şoförlük mesleğinin gündeme alındığı toplantıda, servis şoförlerine nasıl bir eğitim verilmeli? Babalar eğitim sürecine nasıl dahil edilmeli? Gibi gündem maddeleri masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Eğitim Çalışma Grubu Eş Başkanı Ahmet Emrah Gökçe, “Şoför arkadaşlarımız ulaşım açısından çok önemli bir mesleği icra etmektedir. Özellikle de servis ve dolmuş şoförü kardeşlerimiz; öğrencilerin hayatlarının önemli bir kesitinde yer alıyorlar. Öyle ki ‘Şoför Abi’ olarak onlara rol model teşkil ediyorlar. Bu nedenle şoförler, örnek alınabileceklerini düşünerek olumlu davranışlarda bulunmalıdırlar. Bu şekilde davranmaları toplumdaki şoför imajı adına da olumlu bir adım olacaktır” dedi.
BABALAR DA ÇOCUKLARLA ZAMAN GEÇİRMELİ
Babaların da eğitime dahil edilmesi gerektiğinin altını çizen Gökçe, “Çocuk doğduğu andan itibaren anne ile birliktedir. Evladıyla ilgili her durumda ilk anne sorumlu olur. Bu anlayış çocuk okula başladığında da değişmez. Sanki süreçte baba hiç yokmuş, bu görev sadece annelerin omuzlarındaymış imajı verilir. Ancak unutulmalıdır ki anne şefkat ve merhametin temsilcisidir. Bu nedenle çocuk bazen, annenin fazla şefkatinden yararlanır ve söz dinlemez olabilir.  Ancak baba güven, istikrar ve disiplin demektir. Babanın disiplin ve istikrarı ile çocuk daha başarılı olur. Babasından aldığı güvenle çok daha önemli görevler üstlenebilir ve vatanına, milletine daha iyi hizmet eder. Bu nedenle babaların evlatları ile kaliteli zaman geçirmesi için fırsatlar tanınmalı ve bu konuda eğitimler düzenlenmelidir” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum