SONAR'IN BAŞKANI AKP İÇİN İDDİALI KONUŞMUŞ...

SONAR’IN BAŞKANI AKP İÇİN İDDİALI KONUŞMUŞ

06 Aralık 2014 - 21:18
SONAR’IN BAŞKANI AKP İÇİN İDDİALI KONUŞMUŞ...

SONAR Araştırma kuruluşunun Başkanı Hakan Bayrakçı, son anketinde; önümüzdeki yıl Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde AKP’nin % 37 civarında oy alacağını açıklamıştı.
İktidara yakın olduğu iddia edilen bir başka şirket de açıkladığı ankette AKP’nin % 48 oy alacağını öne sürmüştü.
Yani seçime gidilen bu günlerde her cenahtan anketler havalarda uçuşmaya başladığını anlatmaya çalışıyoruz.
İster inanın, ister inanmayın...
Bir de bu anketlerin açıklanmasından sonra TV. Kanallarında da acayip tartışmalar yapılmaya başlandı ki, insanın gerçekten aklı karışıyor.
Bu tartışmaların ağırlık noktası ne biliyor musunuz? -Anayasa Mahkemesine müracaat eden Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve DSP’nin % 10’luk seçim barajının düşürülmesini istemesi...
Henüz ortada fol yok, yumurta yok.
Anayasa Mahkemesinin vereceği karar da tartışılmaya başladı ki, bu durum hani öküz altında buzağı aramak gibi bir şey!...
Bu bağlamda Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, neredeyse iktidar çevrelerinde ve onların kalemşörlerince “paralelci” gibi lanse ediliyor.
Dilleri varsa “darbeci” diyecekler adama…
Önümüzdeki günlerde yukarıda belirttiğimiz 3 partinin müracaatının  Anayasa Mahkemesi genel kurulunda görüşüleceğinin açıklanması bilen veya bilmeyenlerin bu konuda ahkâm kesmelerine neden oluyor.
Ama AKP’nin önümüzdeki seçimlerde % 37 oy alacağını belirten Sonar Araştırmanın Başkanı Hakan Bayrakçı’nın bu tezi en çok tartışılan konuların başında geliyor.
GERÇEKLİLİĞİ TARTIŞILIYOR
Hakan Bayrakçı, barajın kalkması halinde AK Parti’nin tek başına iktidar olamayacağını, oy oranını yüzde 50 ve üzerinde gösteren anket şirketlerinin yalan söylediğini iddia etmiş “Baraj kalkarsa 40 da olamaz. Baraj kalktığı zaman 5­-6 puanlık emanet olarak verilen Saadet Partisi oyu Saadet’e gider, en az 2­-3 puanlık Büyük Birlik Partisi oyu da oraya gider, AKP’ye gelecek oy 30 – 32­ -33, yani barajın kalkması AKP’yi mahveder, her şekilde.” Demiş...
Ve eklemiş: “İlan ediyorum. 12 yıl sonra ilk kez AKP’nin oylarında 10 puana varan düşüşler var. Türkiye’de bugünden sonra konjonktür değişmiştir.”
Öyle mi değil mi göreceğiz.
Bana göre, Hakan Bayrakçı’nın bu iddialı çıkışı tutmazsa, kuruluşuna kilit vurmak zorunda kalabilir.
STAR’A GÖRE GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Hakan Bayrakçı’nın bu iddialı açıklamalarından sonra iktidarın yayın organlarından Star gazetesi, SONAR’ın anket performansını masaya yatırmış ve bir anlamda SONAR’ın araştırmalarının gerçeği yansıtmadığını anlatmaya çalışmış...
SONAR’IN TAHMİNLERİ ŞÖYLE
-2009 yerel seçimlerde Sonar’ın tahmini %32, AK Parti’nin oyu %39
-Referandum’da Sonar’ın “evet” tahmini %49,8, gerçek sonuç %58 evet.
-2011 genel seçimlerinde Sonar’ın tahmini %31, AK Parti’nin oyu %50.
-2014 yerel seçimlerinde Sonar’ın tahmini %40, AK Parti’nin oyu %46
-Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sonar’ın tahmini %45, Erdoğan’ın oyu %52

2015 Haziranında yapılacak olan seçimlere 7 aydan az bir zaman kaldı.
Öyle zannediyorum ki, daha köprülerin altından çok sular akacak, anketler bir biri ardından yayınlanmaya ve seçmenin kafalarını karıştırmaya devam edecektir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum