SOSYAL SORUNLARI OLAN İNSANLARIN YAŞADIĞI TOPLUMDA GELİŞME OLMAZ

Samsun Genç İstihdamın Desteklenmesi; Çocuk, Genç ve Aile Eksenli Psiko-Sosyal Hizmet Merkezleri Kurulması Projesi’nin ilk toplantısı Valilik Toplantı Salonu’nda Vali  Osman Kaymak'ın başkanlığında ge

SOSYAL SORUNLARI OLAN İNSANLARIN YAŞADIĞI TOPLUMDA GELİŞME OLMAZ
19 Şubat 2018 - 22:02
Samsun Genç İstihdamın Desteklenmesi; Çocuk, Genç ve Aile Eksenli Psiko-Sosyal Hizmet Merkezleri Kurulması Projesi’nin ilk toplantısı Valilik Toplantı Salonu’nda Vali  Osman Kaymak'ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda yaptığı konuşmada, toplumsal ve sosyal sorunların artık acil çözüm gerektirecek şekilde ciddileştiğinin altını çizen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bundan 15-20 sene önce vatandaşlarımızın devletimizden beklentisi yol, iş, su, köprü gibi temel alt yapı konularıydı. Eksiklikler olsa da bunların büyük oranda çözüldüğünü düşünüyoruz. Ama artık, sosyal sorunlar bu konuların önüne geçti ve ciddi bir hal aldı. Bütün kurumlarıyla devletimizden bu konuda büyük beklentiler var. Ancak bir kişinin yaşayacağı sorundan bütün toplum sorumludur” dedi.
KURUMLARIMIZDAN BÜYÜK BİR BEKLENTİ VAR
Uyuşturucu kullanımı, aile içi şiddet ve cinsel istismar konuları başta olmak üzere bütün sosyal sorunların çözümünün tüm yöneticilerin üzerinde yoğunlaşacağı alanlar olduğunu kaydeden Vali Kaymak, “Bu konuda herkes kendi kurumuna verilen görevler çerçevesinde çalışmalar yapıyor ama biz şimdi ilimizin bütün paydaşlarıyla birlikte bunların hepsini kucaklayıcı bir proje geliştirelim istedik. Bu konuda belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve bütün kamu kurumlarımızdan büyük bir beklenti var. Bizler bunu belli bir sistematik içerisinde yapmak istiyoruz. Bu konuda yapılan çalışmalardan yararlanmak hepimizin karına olacaktır. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ‘güdümlü’ bir proje yapıyor. Güdümlü proje; ilin tamamını etkileyerek, fabrikalarla, üretim alanlarıyla ildeki istihdamı artıracak, kalkınmayı sağlayacak projedir. Bu projeye güdümlü diyerek, ilk defa sosyal bir projeye ilin tamamını ilgilendiren bir bakış getirdik. Sosyal sorunları olan insanların yaşadığı toplumda gelişme olmaz. Biz bu projeye kaynak ayırmayı Ankara’ya teklif ettik. İnşallah olumlu neticelendiğinde projemizi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Vali Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından toplantı, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen'in projeyle ilgili sunumu ve proje paydaşlarının görüş ve önerilerini aktarmalarıyla devam etti. Toplantıya ayrıca, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, HEGEM Şiddetle Mücadele Vakfı Başkanı Adem Solak, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Camaş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum